BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte 3. Köprünün gizlenen yeri

Bakan "asılsız haritalara ihbar etmeyin, henüz belli değil" demişti. Ama 3. köprü inşaatı ortaya çıktı. Üstelik öyle bir arazi ki...

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, köprü rantına dikkat çekerek "asılsız haritalara rağbet etmeyin, paranızı kaptırmayın" demiş, vatandaşı arazi satın almamaları konusunda uyarmıştı. Henüz 3. Köprü inşaat güzergahının belli olmadığını söylemişti.

CNN Türk bakanın "rağbet etmeyin" dediği haritalardan birinin peşine düştü ve köprünün izini sürdü... Ve henüz belli olmadığı söylenen 3. köprü inşaatını buldu. Gelin görün ki 3. köprü inşaatının gizliden gizliye yürütüldüğü arazi, eşine az rastlanır bir doğa harikası çıktı...

Göllerle bezeli yemyeşil arazide şimdi iş makinaları çalışıyor; ağaçların yerinde molozlar yığılı, oksijen deposu toz toprak içinde...

Göksel Göksu ve Kemal Soğukdere'nin hazırladığı habere göre 3. köprü inşaatının yapıldığı yer doğanın en cömert armağanlarını sunduğu bir doğa harikası... Sözde otoban yaptıkları söylenen işçiler 3. köprü inşaatı için çalıştıklarını biliyor. Fakat ne gariptir ki Bakan bile bu gerçeği bilmiyordu.

Google'dan bakıldığında söz konusu bölge, göllerle bezeli bir orman arazisi... Yemyeşil... Oysa şimdi ağaçlar kesilmiş, iş makinaları çalışıyor... Bu bölge İhsaniye ile Tayakadın'ın arası. Harita olmadan kolay kolay bulunamayacak gözlerden ırak bir mevkii.

AĞAÇLAR KESİLMİŞ, GÖL KURUMUŞ

Güzergah ormanın tam ortasından geçiyor. Eskiden orman alanı alan bu bölgede yolun geçmesiyle birlikte ağaçtan eser kalmamış durumda. Yalnız ağaçlar değil, bölgedeki Kazıklı Göl de şimdiden kurumuş.

Açılan yol köprünün geçeceği ana güzergaha, yani bir bağlantı yoluna götürüyor.

İş makinaları MAKYOL İnşaat'a ait. Projeyi hazırlayan da uygulayan da aynı firma. Yolun inşaatını üstlenen MAKYOL'a avan projede de rastlıyoruz. Çalışmanın yarısı tamamlanmış durumda. 

BAKAN BİLMİYOR, İŞÇİLER BİLİYOR

Peki Hasdal'dan başlayıp İhsaniye'de gözden kaybolan, sonra da orman içinden Yassıören'e kadar süren bu yol ne yolu? İşçiler bu soruya, "Otoban diyorlar, fakat üçüncü köprü yolu olarak geçiyor" yanıtını veriyor. Yani ne gariptir ki bakanın bile bilmediğini söylediği yerde çalışan işçiler 3. Boğaz Köprüsü için çalıştıklarını biliyor.

İŞTE 3. KÖPRÜ İNŞAATININ YAPILDIĞI O ARAZİ VE FOTOĞRAFLARI...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]