BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'daki saldırıya 4 gözaltı!

İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri 4 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

İSTANBUL VEZNECİLER'de Çevik Kuvvet polisine bombalı saldırı düzenlendi. Korkunç bir gürültüyle patlayan bombalı araç, 6 polisi şehit ederken saldırıda 5 sivilde hayatını kaybetti. Saldırıyla ilgili dün akşam saatlerinde 4 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

İstanbul'un Vezneciler semtindeki Şehzadebaşı Caddesi'nde dün saat 08.40 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Celal Ağa Konağı Oteli önünde bombalı araçla gerçekleştirildiği açıklanan saldırının hedefi, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne nöbet değişimi için giden Çevik Kuvvet ekibiydi.

6 polisin şehit olduğu saldırıda 5 sivil hayatını kaybetti, 9'u polis 36 kişi de yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda şehit olan 6 polisin isimleri şöyle: ''Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçu ve Yaşar Özlem.''

HAYATINI KAYBEDEN 4 SİVİLİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Esra Tekin İstanbul Üniversitesi personeliydi, patlama sırasında eşi Hakan Tekin de yaşamını yitirdi. Tekin çiftinin cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. İstanbul Üniversitesi Esra Tekin için taziye yayınladı.

Elif İnce Tutuş ise bankacıydı; işe giderken hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Ahmet Bayraktar da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Patlamada ölen diğer sivilin kimliği ise henüz belli değil.

PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ

Patlama sonrası bölgeden silah sesleri yükseldi. Ancak bu seslerin saldırının ardından güvenliği sağlamak için havaya ateş açan polislerden geldiği anlaşıldı.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE GÜVENLİK TOPLANTISI

Başbakan Binali Yıldırım, patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARALILARA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti.

ERDOĞAN, İÇİŞLERİ BAKANI ALA'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı da telefonla arayarak, bilgi aldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'den de bilgi alan Erdoğan'ın, olayı yakinen takip ettiği, yetkililerle irtibat halinde olduğu kaydedildi.

ERDOĞAN: TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, terör saldırısını lanetlediği, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralanan polislere ve vatandaşlara da acil şifa dileğinde bulunduğu öğrenildi.

''BUNUN AFFEDİLİR, BAĞIŞLANIR YANI YOKTUR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıları ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunun affedilir, bağışlanır yanı yoktur. Teröristlere karşı da biz mücadelemizi de sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz" diye konuştu.

''TERÖRİST UYUR DİYE BİR ŞEY YOK''

Teröre karşı her türlü önlemin alındığını vurgulayan Erdoğan, "Teröristten her zaman her yerde bu tür şeyleri bekleyip ona göre de hazırlıklı olmak durumundayız. Yani hiçbir zaman terörist uyur diye bir şey yok. Terörün nerede, ne zaman, neyi patlatacağı da belli olmaz. Onun için de bizler de her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.