BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  DÜNYA

İstanbul’da kuyumcu soygunu

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir kuyumcuya giren maskeli şahıslar, yaklaşık 2 kilogram yakın altını çaldı.<br/>Yıldıztabya Caddesi üzerindeki b...

Abone ol

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir kuyumcuya giren maskeli şahıslar, yaklaşık 2 kilogram yakın altını çaldı.
Yıldıztabya Caddesi üzerindeki bir kuyumcu, saat 04.00 sıralarında yüzleri maskeli kişiler tarafından soyuldu. Demir kesme makası ile kepenkleri kesen soyguncular, tezgahta bırakılan altınları alarak kayıplara karıştı. Olayın ardından kuyumcuya çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, çevre güvenliği alarak olay yerinde inceleme yaptı.
Kuyumcuda çalışan Mehmet Balkan, “Demir kesme makinesi kepenkleri keserek içeri girmişler. Tezgahta bulunan altınları almışlar. Kasaya dokunmamışlar” dedi. Kuyumcuda güvenlik kamerasının bulunmadığını ifade eden Balkan, alarm sisteminin ise olduğunu söyledi.
Olayı haber aldıktan sonra kuyumcuya gelen işyeri sahibi Çelebi Derya Han da çalışanlarına tepki gösterdi. Çelebi Derya Han, “Yan tarafta da kuyumcu var. Neden buraya girmişler. Siz tezgahta altın bırakırsanız. Yanınızdaki arkadaşlarınızın işi bu” diyerek tepki gösterdi. Alarm şirketine de sitem eden Çelebi Derya Han, daha sonra alarm şirketini arayarak tepki gösterdi. Çelebi Derya Han ise, kuyumcuda güvenlik kamerasının olduğunu söyledi.
Soygunun ardından olay yerinde delil incelemesi yapan polis, olayla ilgili inceleme başlattı.
(İHA)