BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.433,22
HABER /  DÜNYA

Üniversite öğrencileri arasında gerginlik

Malatya’da üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta karşıt görüşlü öğrenciler arasında bayrak asma meselesi nedeniyle gerginlik çıktı. <br/>...

Abone ol

Malatya’da üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta karşıt görüşlü öğrenciler arasında bayrak asma meselesi nedeniyle gerginlik çıktı.
Alınan bilgiye göre, merkez Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde 2. Ordu Komutanlığı Karargahı karşısında bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı olan ve İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin kaldığı Battalgazi Öğrenci Yurdu’nda bir grup öğrenci yurt içinde bayrak asmak istedi. Karşıt görüşlü öğrenciler ise, bayrak asılmasına engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine taraflar arasında gerginlik çıktı. Yurt içindeki kavga ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı, TEM, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şubelerine bağlı çok sayıda ekip öğrenci yurduna yönlendirildi. Bu sırada toplanan bir grup, bayrak asmaya çalışan öğrencilere destek vermek için yurda girmek istedi. Dağılmayan gruba polis ekipleri, müdahale etti. Yurt bahçesinde toplanan karşıt görüşlü öğrenciler ise zaman zaman terör örgütü lideri lehinde slogan attı. Gerilen taraflar birbirlerine sert cisimler atarken polis ekipleri ise her iki grubu sakinleştirmeye çalıştı. Gerginlik sırasında Emniyet Müdürü Mustafa Aygün de yurt binası önüne gelerek, olaylar hakkında bilgi aldı. Gerginlik, bir grup öğrencinin yurt binasında çıkartılmasıyla son bulurken, bahçe içerisinde toplanan diğer grup ise yurt binasına girdi. Emniyet ekipleri, öğrenci yurdu çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)