BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.434,30
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İstanbulda korkulan olmadı

Okullar açıldı, trafikte ilk gün kabusu yaşanmadı. Topbaş denetimdeydi...

Abone ol Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen, bugün dersbaşı yaptı. İstanbul'da korkulduğu gibi trafik çilesi yaşanmadı.

İstanbul'da dersbaşı yapan öğrenciler, sabah erken saatlerden itibaren yollara düştü. İlköğretim okullarındaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun velileri ile okullara gittikleri görüldü. Okul bahçelerinde yaz tatilinin ardından tekrar arkadaşları ile biraraya gelen öğrencilerin büyük sevinç yaşdıkları gözlemlendi.

İLK GÜN KABUSU YAŞANMADI

İstanbul'da beklendiği gibi korkutucu bir trafik sorunu yaşanmadı. Alınan önlemler sayesinde ilk gün krizi atlatıldı. Buna karşılık okulların bulunduğu cadde ve sokaklarda zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, alınan yoğun tedbirler sayesinde okulların açıldığı ilk günde İstanbul trafiğinde ciddi bir sorun yaşanmadığını söyledi. AKOM'da oluşturulan kriz masasına gelen Topbaş, 172 kameradan İstanbul trafiğini denetledi. 

Yoğunluk yaşanan noktalara polis ve belediye ekipleri yönlendirildi. Yan yollardan ana arterlere girişlerin kontrollü olarak yapılması sağlandı. 

Geçen hafta Pazartesi günü ile bu günün trafiğini kıyaslayan Topbaş, "Geçtiğimiz hafta bugün 06:00 - 07:30 saatleri arasında Avrupa Yakası'na 7 bin araç geçti. Bugün ise bu sayı 8 bin 800'e yükselmiş durumda. Bu artışa rağmen, trafik akışında ciddi sıkışıklık yaşanmadı." dedi. //