BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  POLİTİKA

İstanbul'da HDP için yoğun güvenlik önlemi

Diyarbakır'da nöbete başlayan ve umduğunu bulamayan HDP'li yöneticiler ve milletvekilleri eylemlerine İstanbul Kadıköy'de devam edecekler. Nöbetin yapılacağı Kadıköy'deki Yoğurtçu Park'ında yoğun güvenlik önlemi alındı.

Abone ol

HDP milletvekilleri tarafından geçen hafta Diyarbakır'da başlatılan 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin ikinci ayağı bugün İstanbul'da Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda devam edecek.  HDP Genel Merkezi, park içinde tutulacak nöbetlerin HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'ın grup konuşmasının ardından başlayacağını duyurmuştu. 

Yoğurtçu Parkı'nın polis bariyeriyle çevrildiği Yoğurçu Parkı Caddesi'nin de araç trafiğine kapatıldığı görüldü. Park içinde ve dışında polisin yoğun güvenlik önlemi var. Parka girişler için belirlenen noktada çok sayıda polis bekliyor.

Bazı partililerin de burada bekleyişi sürüyor. Polis, ses sistemini kuracak görevlilerin dışında içeriye kimsenin girişine izin vermiyor.

Parkın içine asılması için getirilen büyük bir pankart ile bir çadırın, polis tarafından kontrol edildikten sonra içeriye sokulmasına izin verildi. HDP Milletvekillerinin saat 12.00 sıralarında parka gelmesi bekleniyor.