BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da dünkü olaylarda 93 gözaltı

İstanbul Valiliği, kentte dünkü yürüyüş ve protestolarda 93 kişinin gerekli adli işlemlerin yapılması için gözaltına alındığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Medyaya yönelik saldırıları kınıyoruz" dedi.

Abone ol

İstanbul Valiliği, kentte dünkü yürüyüş ve protestolarda 93 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, mala zarar verme olayları ile ilgili suç işledikleri tespit edilen bu kişiler hakkında gerekli adli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör olayları ile ilgili olarak ilimizde de Salı günü bir takım yürüyüş ve protesto eylemleri gerçekleştirilmiştir. Terör eylemlerine tepki anlamında yapılan yürüyüşler genellikle sağduyu içerisinde ve sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Ancak bazı ilçelerimizde parti binaları, basın kuruluşları ile iş yerlerine ızrar meydana gelmiş, olaylar esnasında herhangi bir can kaybı ve ciddi yaralanma olmamıştır...

"İl genelinde alınan üst düzey güvenlik tedbirleri kararlı ve dikkatli bir şekilde uygulanmaya devam edilecek olup, vatandaşlarımızdan kendilerini sokağa çekmeye yönelik provokasyonlara itibar etmemelerini sağduyulu davranmalarını ve güvenlik güçlerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Dünkü olaylarda özellikle Hürriyet gazetesine ve bazı HDP binalarına saldırılar düzenlenmişti.

Kurtulmuş: Medyaya yönelik saldırıları kınıyoruz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, son günlerde bazı basın organlarına yönelik saldırıların "çirkin" olduğunu ve bu olayların kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

"Hükümet olarak bunları telin ediyoruz, bu olayların arkasındaki güçleri de kınadığımızı ifade ediyoruz" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Medyaya yapılan bu saldırıları kınıyoruz, kabul etmiyoruz ve medya kuruluşlarına yapılan bu saldırılara asla müsamaha etmeyeceğimizi, ilgililer hakkında da soruşturma açılacağının bilinmesini açık bir şekilde ifade ediyoruz."

Kurtulmuş, siyasi partilere zarar verilmesinin de kabul edilemeyeceğini söyledi.

Dün HDP'nin Ankara'daki genel merkezi ile Türkiye genelinde birçok binasına saldırılar düzenlenmiş, genel merkez binasının ilk iki katında yangından dolayı hasar meydana gelmişti.