BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  GÜNCEL

İstanbul’da deprem olursa felaket olur

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da olası bir depremde felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bilim insanlarının en geç 2030'a kadar Marmara'da en az 7,2 şiddetinde bir deprem olacağını söyleyerek, İstanbul'un buna hazır olmadığını söyledi. Özhaseki, önlem alınmadığında olası bir depremde büyük felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen 'Gelecek Kayseri'de' temalı geleneksel ödül törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hendek kazan teröristlerin Doğu'da vatandaşların

Bilim adamları en geç 2030’a kadar Marmara’da deprem olacağını ve en az 7,2 şiddetinde olacağını söylüyor.

evlerine büyük zarar verdiğini söyleyerek, evlerini kaybeden vatandaşların evlerini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bir taraftan da Türkiye'yi depreme hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Özhaseki, Marmara depremi için konuştu ve İstanbul'u 2030'a kadar büyük bir depremin beklediğini söyledi. İşte Özhaseki'nin konuşmasından bazı satır başları:

"6’nın üzerinde son yüzyılda 60’a yakın deprem olmuş. 82 bin insan ölmüş. Özellikle ülke için Marmara depremi çok tehlikeli. İstanbul’da deprem olursa felaket olur. Bilim adamları en geç 2030’a kadar Marmara’da deprem olacağını ve en az 7,2 şiddetinde olacağını söylüyor. Buna hazırlık mıyız? Değiliz. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İnşallah insanlarımızın rahat etmesini istiyoruz. Kadere eyvallah diyorum ama bunun çaresi de hazırlıklı olmaktır” ifadelerini kullandı.

"HANİ DEMOKRATTINIZ?"

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını belirten Özhaseki, “Bir grup darbe yapmaya çalıştı. 250 kişi şehit oldu. 2 binden fazla insanımız yaralandı. Meclisi bombalamışlar Avrupa ülkelerinden birisi dolu dolu (geçmiş olsun) diyemedi. Hani demokrattınız? Siz darbeye karşı değil misiniz? Akıllarındaki soru? Nasıl başarısız olduk? Böyle bir rezillik var mı?” diye konuştu.

"ŞU ANKİ SİSTEMDE CUMHURBAŞKANI HİÇBİR ŞEKİLDE YARGILANAMIYOR"

Anayasa konusuyla ilgili de konuşan Özhaseki, “Referandumda herkes istediği kararı verecek. Evet verene de hayır verene de saygı duyarız. Şu anki sistemde Cumhurbaşkanı hiçbir şekilde yargılanamıyor. İkili sistem hakikaten sürmez. Şimdiki yeni sistemde Cumhurbaşkanı her attığı imzadan sorumlu. Türkiye’ye istikrarlı hükümetler lazım. İstikrar olmazsa yürümez. Güçlü olmazsak bu coğrafyada bizi yaşatmazlar. Bir yanda da (Cumhurbaşkanı sizde, hükümet sizde daha ne istiyorsunuz) diyorlar. Emin olun kendimiz için istemiyoruz. Eski yapı güçlü değil. Bu yapı olduğu sürece kavgalarla gün geçiririz. İnşallah hayırlısı olur” diye konuştu.