BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da dehşet anları! 'Buradan çıkış yok' deyip tecavüz ettiler

İstanbul Esenyurt'ta üniversite öğrencisi T.K.'nın (22) içkisine uyuşturucu madde katıp tecavüz ettiği iddia edilen 3 tutuksuz sanığın yargılandığı davada şoke eden ifadeler verildi.

Abone ol

İSTANBUL Esenyurt'ta tecavüze uğrayan üniversite öğrencisi T.K.bugünkü duruşmada sanıkların çantası ve cüzdanını aldığı için onlarla birlikte eve gitmek zorunda kaldığını, önce B.C.'nin (33) 'buradan çıkış yok' diyerek kendisine tecavüz ettiğini ardından odaya gelen A.D. (30) ve M.D. (27) tarafından cinsel istismara uğradığını anlattı. Sanıklar ise verdikleri ifadelerde cinsel ilişkiye girdiklerini, ancak zorla olmadığını savundu.

3 tutuksuz sanığın yargılandığı davada dosyada bulunan CD'ler izlendi. Sanıkların yurtdışına çıkış yasağının devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre Esenyurt'ta 31 Ağustos 2017'de meydana gelen olay şöyle gerçekleşti:

İÇKİSİNE UYUŞTURUCU MADDE KATTILAR... ... Üniversite öğrencisi T.K. arkadaşı B.C. (33) ile buluşarak Taksim'e gitti. B.C. T.K.'ya ikram ettiği içkinin içerisine uyuşturucu ve uyarıcı madde kattı. Bir süre sonra T.K. maddenin de etkisi ile kendisini kötü hissetmeye başladı. Ardından mekana A.D. (30) ve M.D. (27 )de geldi. T.K. B.C. ile bardan ayrılarak başka bir eğlence mekanına gitti. T.K. eve gitmek istediğini söyledi ancak B.C. kendi ayarladığı eve T.K.'yı götürdü.

BİRLİKTE OLDUK AMA ZORLA DEĞİL... Burada B.C., T.K.'ya cinsel saldırıda bulundu. Ardından eve gelen A.D. ve M.D. de cinsel saldırı da bulundu. T.K.'nın kanında uyuşturucu ve uyarıcı madde bulunduğu tespit edildi. Suç duyurusu üzerine şüpheliler B.C., M.D. ve A.D. hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12'şer yıldan az olmamak üzere ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 1 yıldan 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar savunmalarında cinsel ilişkiye girdiklerini, ancak zorla olmadığını savundu.

BU ŞEKİLDE EVE GİDEMEZSİN... Mağdur T.K. ise ifadesinde olay günü lavabodan geldikten sonra diğer iki sanığı gördüğünü belirterek şunları anlattı: "Bunlar 'Kim?' dedim. Hayal mi gerçek mi onu bile ayırt edemedim. Herkes eğlenirken ben kendime gelmeye çalışıyordum. Hatta tekrar lavaboya gittim. 'Ben eve gideceğim' dedim. B.C. yanıma gelerek 'Bu şekilde eve gidemezsin!' dedi. Diğer sanıklardan biri telefonumu, diğeri de çantamı almıştı."

ÇANTAMI VE TELEFONUMU ALDIKLARI İÇİN... "Dışarı çıktığımda halen gitmeye çalışıyordum. 'Çantamı ve telefonu verin?' diyordum. Ancak bu sırada arabayı kulübün önüne çekmişlerdi. Ben 'Taksi ile gideceğim' dedim. Ayakta bile duracak halde değildim. B.C. bana bağırarak 'Arabaya bin bu şekilde gidemezsin' dedi. 'Gidelim ayrı odada uyursun yarın da işe gidersin' dedi. Ben de çantam ve telefonum onlarda olduğu için binmek zorunda kaldım."

"BURADAN ÇIKIŞ YOK" DEDİLER... "Arabada da zaten bana kendisi bağırdı. Bindiğimde diğer 2 şahsın bizi bıraktıktan sonra gideceklerini söyledi. Birlikte yukarı çıktık. B. C. kapıyı kapattı, bana tecavüz etti. Ardından da diğer iki sanık tecavüz etti. Bu sanıklardan şikayetçiyim. Tutuklanmalarını talep ediyorum. 'Buradan çıkış yok' dediler. Bunlar tecavüzcüdür" ifadelerini kullandı.

DURUŞMA KAPALI YAPILDI... Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma 2 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada dosyada bulunan CD'ler izleneceği gerekçesiyle Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 182. maddesi gereğince duruşma kapalı olarak yapıldı.