BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da çevik kuvvete saldırı

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde çevik kuvvet polislerini taşıyan İETT otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Kağıthane Merkez Mahallesi, Kemerburgaz Caddesi’nde Çevik Kuvvet polislerini taşıyan İETT otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi. Polisleri taşıyan otobüsün yanından otomobille geçerken taş atan saldırganlar, polislerin silahla karşılık vermesi üzerine kaçtı. Saldırganların kullandığı araç, olayın yakınındaki bir park alanında terk edilmiş olarak bulundu.

Olay, saat 18.30 sıralarında Nurtepe’deki İSKİ binası önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, içerisinde sivil giyimli Çevik Kuvvet polislerinin bulunduğu İETTotobüsüne, sağ tarafına yanaşan 34 JD 1174 plakalı gri renkli bir araçtan taş atıldı. Taşın isabet ettiği otobüsün camı kırılırken, içeride bulunan polisler de silahlı saldırıya uğradıklarını zannederek silahla karşılık verdi. Saldırganlar otomobille olay yerinden uzaklaştı. 

Saldırıda, otobüsün iki camı isabet eden taşlar sonucu kırılırken, olayda ölen veya yaralanan olmadı. 

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve zırhlı araç sevk edildi. Arama ve operasyona havadan da bir helikopter destek verdi.

Polis ekipleri, saldırganları yakalamak için çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Zanlıların kullandığı otomobil, olayın yakınındaki bir park alanında terk edilmiş olarak bulundu.