BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,88
HABER /  GÜNCEL

AYM'den bireysel başvuruya ceza!

Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuru dilekçesinde hakim ve savcılara hakaret yağdıran bir kişiye 2 bin TL para cezası kesti.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvurusunda aşağılayıcı ifadeler kullandığı gerekçesi ile bir kişiye 2 bin TL para cezası verdi.

Gözaltında işkence gördüğünü iddia eden Osman Sandıkçı, insan haysiyeti ile bağdaşmayan muamele yasağının, tutukluluğunun uzun sürmesi nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğini ileri sürerek AYM'ye başvurdu.

AYM, gerekçeli kararında Osman Sandıkçı'nın AYM'ye üç farklı dilde dilekçe yazdığını kaydetti. AYM, Sandıkçı'nın dilekçesinin bazı sayfalarında soruşturma, kovuşturma ve temyiz sürecinde görev alan savcı, mahkeme başkanı, mahkeme üyeleri ve tüm emniyet mensuplarına aşağılayan ifadeler kullanıldığını kaydetti.

Aşağılayıcı ifadelerin bulunduğu dilekçeyi kabul etmediğini vurgulayan AYM, Sandıkçı'dan yeni bir dilekçe yazılmasının istenildiğini ifade etti. Sandıkçı'nın ikinci dilekçesinde de aynı ifadeleri tekrar ettiğinin altını çizen AYM, Sandıkçı'nın ikinci dilekçesinde "Ben elimde olan tüm belgeleri gönderiyorum. Gerisi sizin sütünüzün kalitesine kalmış." ifadelerini kullandığını belirtti.

Başvurucunun, başvuru hakkını kötüye kullandığına karar veren AYM, başvurucunun 2 bin TL para cezası ödemesine hükmetti.