BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da Büyük Enerji Yürüyüşü

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin hafta sonu Taksim’de gerçekleşecek Büyük Enerji Yürüyüşü’ne tam destek verdiklerini açıkladı.

Abone ol

İstanbul Taksim’de 26 Mart Cuma günü Büyük Enerji Yürüyüşü yapılacak. Dünyanın 100 kadar ülkesinden yaklaşık 1 milyar insanın katılımıyla da 27 Mart Cumartesi günü küresel ısınmaya karşı Dünya Saati etkinliği gerçekleştirilecek. Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklar kapatılacak.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin Beyaz Enerji Yürüyüşü ve dünya genelinde yapılacak Dünya Saati etkinliğine tam destek verdiklerini söyleyerek vatandaşları da eyleme katılmaya çağırdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in yaptığı açıklama şöyle:
Yaşamın vazgeçilmezi olan “su”ya adanan bugünde, Dünya’nın çeşitli ülkelerinde etkinlikler gerçekleştiriliyor. Küresel ısınmanın olumsuz etkilerini her gün yaşadığımız gezegenimizin su kaynakları giderek kıymetli maden yataklarına dönüşürken, bir yandan da kötü şehirleşmeler, çevresel kirlenme yoluyla bu yaşamsal madeni tüketmeyi sürdürüyoruz.

SU MAVİ ALTIN
Bu bilinçsiz tüketim ne yazık ki ülkemizde de söz konusu… “Mavi Altın” denen su ülkemizde de tehlike altında. Çarpık şehirleşme, vahşi neoliberal kalkınma politikaları, eğitimsizlik ve hızlı nüfus artışı su kaynaklarını tüketiyor. Bir yandan su havzalarıyla oynanarak ekolojik sisteme müdahale edilirken, bu müdahalenin olumsuz etkileri devlet düzeyinde tartışılıp bir politika oluşturulamıyor.

YASA ÇIKARILMALI
3 yanı denizlerle çevrili, bunca kurutmaya rağmen verimli nehirleriyle sulanan ülkemiz ne yazık ki hala bir “Su Yasası”na sahip değil. Sivil toplum kuruluşları yıllardır Türkiye’de bir “su çerçeve yasası” için mücadele veriyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak biz de 2008 yılının Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz “İstanbul’un Su Politikası Sempozyumu”nda, dev megapolümüzün su sorunlarını tartışmıştık.
Türkiye’nin acil olarak entegre ve yenilikçi bir su yönetimine ihtiyacı bulunuyor. Bu konuda çalışma yapan tüm uzmanlar su yönetiminin “arz temelli yaklaşımla değil, talep yönetimine öncelik verilerek yapılması gerektiği” görüşünü savunuyor. Tüm toplumun uzlaşacağı katılımcı bir süreçle, AB Su Çerçeve Direktifi ile uyumlu, kapsamlı bir Ulusal Su Yasası geliştirilmesi acil olarak gerekiyor.

CHP ENERJİ EYLEMLERİNİ DESTEKLİYOR
Avrupa “Sürdürülebilir Enerji Haftası”nı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Ülkemizde de sürdürülebilir enerji için pek çok alternatif var. Ancak bu alternatiflerin doğru bir şekilde hayata geçirilmeleri için sivil toplumun, vatandaşların bu vizyonlara sahip çıkması gerekiyor.
Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak 26 Mart Cuma günü, “Sürdürülebilir Enerji Etkinlikleri” kapsamında Taksim’de gerçekleştirilecek olan Büyük Enerji Yürüyüşü’nü destekliyor ve katılıyoruz.

İKİ GÜN EYLEM
27 Mart Cumartesi günü ise 1 Milyar insan, 100’den fazla ülke küresel ısınmayla mücadele için bir araya gelecek ve Dünya Saati etkinliği gerçekleştirilecek. Ülkemizde 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını kapatarak yapılacak bu kampanyaya tüm vatandaşlarımızı destek veremeye davet ediyoruz.