BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da beklenen yağışlar geldi

İstanbul'da beklenen sağanak yağış, dün akşam saatlerinde başladı. Sağanak yağmur, bölgedeki hava ve deniz trafiğini de olumsuz etkiledi.

Abone ol
İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. İstanbul semalarını ardarda düşen şimşekler aydınlatırken, yağışlar nedeniyle hava ve deniz trafiğinde aksamalar yaşandı.

Öğle saatlerinde etkili olmaya başlayan yağışlı hava akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Pek çok vatandaş yağmura iş çıkış saati yakalandı. Önlemini alanlar ıslanmaktan kurtuldu. Zaman zaman çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı.

istanbul-(2).jpg 
 
Hava koşullarından atatürk ve sabiha gökçen havalimanlarına iniş yapmak isteyen uçaklar da etkilendi. Elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar havalimanlarına iniş yapamadı. Bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendirildi. İç ve dış hatlardaki çok sayıda uçuşun gecikmeli gerçekleştirildiği bilgisine ulaşıldı.

istanbul-yagis.jpg 
Araç trafiğinde de yer yer yoğunluk yaşandı. İtfaiye ekipleri olası taşkın ve su baskınlarına karşı yapılacak ihbarlar nedeniyle hazır bekletildi.