BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  DÜNYA

İstanbul Valisi’nden Taksim değerlendirmesi (1)

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.<br/>Mutlu; Atatürk Anıtı, AKM ve çevredeki yasadışı pankar...

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.
Mutlu; Atatürk Anıtı, AKM ve çevredeki yasadışı pankart ve materyallerin toplandığını, Gezi Parkı’na yönelik bir müdahale olmadığını söyledi. Marjinal grupların saldırılarına rağmen polisin kontrollü ve sakin duruşunu koruduğunu ifade eden Mutlu, bu gruplarca ekiplere sis bombaları atılarak polisin gaz bombası kullandığı imajının oluşturulmak istendiğini belirtti.
Gezi Parkı’ndaki eylemcilerin provokatörlere uymadığını, bu yüzden onlara teşekkür ettiğini kaydeden Mutlu, çatışmalarda ciddi yaralanmalar yaşanmadığını, polise saldıranlardan gözaltına alınanlar olduğunu söyledi.
Vali Mutlu, asla bir çatışma ortamı istemediklerini belirterek, "Karşımızda ’benim bir sözüm var’ diyenlerin ötesinde, ’benim molotofum var’ diyenler var" dedi. Mutlu, sosyal medyayı kışkırtmak için kullananlar olduğunu, polis için olumsuz bir imaj oluşturulmak istendiğini vurguladı.
(İHA)