BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  DÜNYA

Vali Coş, o iddiayı yalanladı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, göstericilere müdahale sırasında ağır yaralanan komiser Mustafa Sarı’nın şehit olmasıyla ilgili, beyin cerrah...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, göstericilere müdahale sırasında ağır yaralanan komiser Mustafa Sarı’nın şehit olmasıyla ilgili, beyin cerrahının hastaneye gelmek istemediği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade etti.
Adana’da 5 Haziran Çarşamba günü Gezi Parkı göstericilerine müdahale sırasında köprü inşaatından düşen ve kaldırıldığı hastanede şehit olan komiser Mustafa Sarı’nın ölümüyle ilgili, yaralandıktan sonra götürüldüğü Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde beyin cerrahı olmadığı, bu nedenle Adana Devlet Hastanesi’ndeki beyin cerrahının çağrıldığı, ancak doktorun "Ben gelemem siz hastayı getirin" dediği, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ndeki doktorun ise komiserin risk altında olduğu için gitmesine izin vermediği şeklinde iddialar ortaya atıldı.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, komiserin yaralanmasının hemen ardından bütün süreçte kendisinin bizzat orada olduğunu ifade etti. Coş, "Yaralı komiserimizin hastaneye intikal sırasında, tomografisinin çekilmesinde, değerlendirilmesinde, yoğun bakım şartlarının gerekmesi, 3. derece yoğun bakıma ihtiyaç duyulduğu için gerekli çalışmaların hemen yapılması için arkadaşlarımıza haber verdik. Orada hem kamu hastaneleri genel sekreteri, yardımcısı, il sağlık müdürü benimle beraberdi. Hatta ihtiyaç olabilir diye, bir başka beyin cerrahını, dışarıdan profesör arkadaşımızı da davet ettik konsültasyon yapması için. Orada o hastanede de beyin cerrahisi nöbeti karşılıklı olarak tutuluyor. Bir gün Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi, bir gün Adana Devlet Hastanesi’nde beyin cerrahı oluyor. O anda Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde beyin cerrahı sırası değildi. Yoksa hasta mı gelecek konuşması geçmiş ama biz orayı zaten istemedik. Dolayısıyla Prof. Orhan Şen hocamızın isteği doğrultusunda, bir üniversitemize ait yoğun bakım servisine kaldırılmasını uygun gördük" şeklinde konuştu.
Coş, kendisi de dahil o hastaneye gittiklerini, yatışını gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"Hatta Adana Devlet Hastanesi’nden gelecek beyin cerrahı o hastaneye geldi. Hep beraber mevcut durumu değerlendirdiler, tomografiyi incelediler. Sonuçta emniyet müdürümüz, görevliler, sabaha kadar komiserimizi takip etti. Doktorumuzun herhangi bir sebeple gelmemesi, dolasıyla bundan dolayı vakit kaybı sonucu komiserin ölmesi söz konusu değildir. Bunun bizzat ben canlı şahidiyim. Ben de hastanede 3 saate kadar kaldım. Komiser Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde yarım saat kaldı. Sonra doktorlar tomografi ile ameliyatlık bir durum olmadığını söyledi. Mevcut durumu itibarıyla yoğun bakım ortamında bulunması söylendiği için, o ortam da bir üniversite hastanesinde yoğun bakım ünitesi sağlanarak imkan sağlandı."
Vali Coş, komiser hastanede yatarken uçak ambulansın gerekip gerekmediğinin bile araştırıldığının altını çizerek, "Biz burada olmazsa, Ankara, İstanbul hatta yurt dışına gönderelim dedik. Ancak doktorlar; ’nereye gönderirseniz gönderin, ABD’ye de götürseniz yapılacak tedavi budur, biz bunu burada yapıyoruz, herhangi bir sıkıntı yok.’ Bu şekilde açık ve net ifade edildiği için biz de elimizden geleni yaptık ve dua ettik. O gece mübarek bir gece olduğu için dua ettik. Ayrıca gecenin feyzinden ve bereketinden yararlanarak arkadaşları duaya çağırdık. Elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyordu. Çünkü bütün mevcut imkanlar kullanılmıştı. Yani eksik kalan bir şey yoktu, bir ihmal yüzünden problem olan bir durum mevzu bahis değil. Bu bilgiler yanlış, asılsız" diye konuştu.
(İHA)