BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kocasından şiddet gören kadının hayatı değişti

İzmir’de kocasından şiddet gören talihsiz kadına yardım eli uzandı.<br/>Kocasından şiddet gören kadına yardım edildi. Yapılan yardımlar çığ ...

Abone ol

İzmir’de kocasından şiddet gören talihsiz kadına yardım eli uzandı.
Kocasından şiddet gören kadına yardım edildi. Yapılan yardımlar çığ gibi büyümeye başlarken, Ayfer Ç.’nin ailesi ile birlikte daha temiz ve refah içinde yaşayabilmesi için yeni bir ev kiralanması konusunda da yardımcı olunacağı belirtildi. İzmir’in Torbalı ilçesinde, eşinden şiddet gördüğü için şikayette bulunan fakat daha sonra şikayetini geri alan Ayfer Ç., güvenlik güçleri ve adli makamları oyaladığı gerekçesiyle 150 gün hapse mahkum oldu. Önceki gün Belediye Başkanı İsmail Uygur, Ayfer Ç.’nin ödemesi gereken 3 bin lirayı ödeyerek 3 çocuk annesi Ayfer Ç’yi demir parmaklıklardan kurtardı. Dün ayrıca Torbalı Kaymakamı Aydın Memük’ün talimatıyla Sosyal Yardımlaşma aracılığıyla 400 lira nakit yardımında bulunuldu.

PARA YARDIMI
Kaymakam Aydın Memük’ün emriyle Ayfer Ç’ye 400 lira nakit yardım yapıldı. Yardımların devam edeceğini anlatan Kaymakam Aydın Memük, "Elimizden geldiğince kanunlar çerçevesinde yardım yaptık ve daha da yapacağız. Hapse girmesine izin veremeyiz. Çocuklarına yardımda bulunacağız. Belediye yetkililerimiz de borçlarını ödemek için çalışma başlattı" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Yener Ülker de kurul kararı alıp mağdur kadının borçlarının tamamının ödeneceğini ve hapse girmesinin engellendiğini söyledi.
Yapılan yardımlar çığ gibi büyümeye başlarken Ayfer Ç’nin ailesi ile birlikte daha temiz ve refah içinde yaşayabilmesi için yeni bir ev kiralanması konusunda da yardımcı olunacak. Okul kayıtlarının başlamasıyla birlikte okuyan çocuklarına para yardımı alacak olan Ayfer Ç., “Devletimize ve Kaymakam Aydın Memük, Belediye Başkanımız İsmail Uygur ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Beni ailemden koparmadılar” diye konuştu.
(İHA)