BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.447,41
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Tango Pasionu sevdi

Geçtiğimiz hafta İstanbullu hayranlarıyla buluşan Tango Pasion, yoğun ilgi üzerine bu hafta tekrar sahne alacak.

Abone ol

Arjantin tangosunun Broadway müzikalleri ile buluştuğu etkinlik, 27 Aralık çarşamba akşamı saat 21.00'de gerçekleşecek.

Tango Pasion, Juan Corvalan ve Viviana Laguzzi çifti gibi dünyanın en başarılı tango dansçıları, çarpıcı kostümleri ve Hector Zaraspe'nin koreografisi ile iki saatlik bir gösteri sunuyor.
 
Şarkıcılar, dansçılar ve müzisyenlerden oluşan 25 kişilik grubun orkestrası 'Sexteto Mayor' dünyanın en iyi tango orkestrası olarak tanınıyor.
New York Times gazetesi eleştirmenlerinin "Kitleleri çılgınlığın eşiğine getirecek bir cazibeye sahip" olarak tanımladığı gösteride sahnelenen dans ve müzik orijinal tango iken, yansıtılan duygular ve ince mizah son derece çağdaş.
 
Horacio Romo'nun yönetimindeki 'Sexteto Mayor Orkestrası'nın müziği izleyicilerde büyük bir coşku yaratıyor.
 
'Sexteto Mayor'un müzisyenleri 30 yılı aşkın bir süredir birlikte çalıyor ve virtüözlükleri ve aralarındaki uyum daha ilk notada izleyicilerin gönlünü çelmeyi başarıyor.
 
2004'te 'Hommage to Piazzolla' adlı tango kayıtlarıyla Grammy ödülü kazanan 'Sexteto Mayor', Mores, Discepolo, Carlos Gardel, Jose Libertella ve Astor Piazzolla gibi tango üstadlarının eserlerini yorumluyor.
 
Tango Pasion, Berlin'deki 'Deutches Opera', Paris'teki 'Theatre des Champs-Elysees', Moskova'daki 'Kremlin Sarayı', Roma'daki 'Sistina', Şangay'daki 'Grand Theater' gibi dünyanın en ünlü sahnelerinde ve ABD'nin 'Broadway Longacre Theatre' dahil olmak üzere sayısız tiyatro ve sanat merkezinde gösteriler yaptı.
 
Grup ABD, Almanya, İspanya, Hollanda, Belçika, Danimarka, Kanada, İsviçre, Portekiz, Monte Karlo başta olmak üzere sayısız ülkede ve birçok Ortadoğu ve Latin Amerika ülkesinde de gösteriler yaptı.
 
İrlanda ve İskoçya dahil olmak üzere İngiltere'de beş kez turneye çıkan grup, Uzakdoğu'da Hong Kong, Singapur, Tokyo, Tayvan ve Çin'in büyük kentlerinde gösteriler sergiledi.
 
Grup, Avustralya'nın Melbourne ve Sydney kentlerinde ise aralıksız iki ay gösteri yaptı.