BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul patlaması ölenlerin kimlikleri açıklandı

İSTANBUL patlamasında ölenlerin kimlikleri açıklandı. İstanbul Beyoğlu saldırısında ölenlerin kimlikleri tam listesi ve uyrukları haberimizde.

Abone ol

İSTANBUL patlamasında ölenlerin kimlik tespitleri yapıldı. 

İstanbul Beyoğlu saldırısında ölenlerin tamamı yabancı uyruklu çıktı. Ölen 5 kişiden birinin canlı bomba olduğu açıklandı. Ölen diğer 4 kişinin isimleri ve uyrukları şöyle:

Simha Siman Demri (İsrail)

Yonathan Suher (İsrail-ABD)

Avraham Godman (İsrail-ABD)

Ali Rıza Khalman (İran)

ABD'DEN SALDIRI AÇIKLAMASI

ÖLENLERDEN İKİSİ ABD VATANDAŞI

ABD Yönetimi, İstiklâl Caddesi’ndeki saldırıyı hem Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price hem de Dışişleri Sözcüsü John Kirby’nin yayınladıkları yazılı birer mesajla kınarken, Price, ölenlerden ikisinin ABD vatandaşı olduğunu duyurdu.

Price, saldırıyı kınadığı mesajında “Türkiye bir kez daha korkunç bir terörist saldırının acısını yaşadı ve biz NATO müttefiki ve ortağımıza destek için kararlılığımızı sürdürüyoruz. Türkiye’deki bu tekrarlanan terörist eylemler sona ermek zorunda. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz ve terörizm illetine karşı göğüs germek için Türkiye ile birlikte çalışma taahüdümüzü vurgularız” derken, ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Mark Toner ise yaptığı açıklamada, ilk çıkan haberlerde sadece İsrail vatandaşı oldukları bilgisi verilen, olayın kurbanlarından Yonathan Suher (40) ve Avraham Godman’ın (70) ABD vatandaşı olduklarını teyit etti. Toner, olayda başka bir ABD vatandaşının da yaralandığını söylerken, gerekli tüm konsolosluk yardımlarının sağlandığını belirtti. Toner, olayda hayatını kaybeden Suher ve Goldman için “Aileleri ve yakınlarına içten başsağlı dileriz” dedi.

CENAZELER İSRAİL'E GÖNDERİLDİ

Saldırısında yaralanan 3 İsrail vatandaşı, özel bir uçakla ülkesine gönderildi.

Alınan bilgilere göre, saldırıda yaralanan İsrail uyruklu 3 kişi, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak, ambulanslarla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne getirildi.

Yaralılar, alanda bekleyen özel bir uçağa alındı. Uçak, daha sonra İsrail'e hareket etti.

İSTANBUL PATLAMASI YARALILARIN DURUMU

İstiklal Caddesi'nde saat 11.00 sularında patlama meydana geldi. Sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı. Patlama Balo sokakta gerçekleşti. Patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı ise 46 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Patlamanın gerçekleştiği saatte ölü sayısı önce 2 olarak açıklandı ancak, hastanelerdeki yaralıların vefatıyla birlikte ölü sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerden birinin canlı bomba olduğu açıklandı. 

istanbul patlaması ölenlerin isimleri tam liste