BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,01
ALTIN 2.441,98
HABER /  GÜNCEL

İstanbul, Müzik Festivali’ni selamlıyor

700’den fazla sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek olan İstanbul Müzik Festivali bu akşam Aya İrini’de Borusan Filarmoni Orkestrası’nın vereceği kons

Abone ol

İKSV, Eczacıbaşı Holding sponsorluğunda gerçekleşecek 33. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’yle, 6 Haziran - 2 Temmuz 2005 tarihleri arasında 700’ün üzerinde yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayarak, izleyenlere müzikle dolu yaz akşamları yaşatacak. Programda 5 orkestra, 5 oda orkestrası konseri, 9 oda müziği dinletisi, 8 resital, 2 geleneksel müzik konseri ve 2 dans gösterisi yer alıyor.

Festival’in bu yılki seçkin konukları ile barok dönemden başlayacak müzik yolculuğu, Rus ve Alman Romantikleri ile renklenerek, 20. yüzyıla uzanacak.

ODA MÜZİĞİ DAMGASINI VURACAK

5 orkestra, 5 oda orkestrası konseri, 9 oda müziği dinletisi, 8 resital, 2 geleneksel müzik konseri ve 2 dans gösterisiyle müzikseverleri İstanbul’un tarihi mekanlarında ağırlayacak olan Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, kent semalarını müzikle doldurmaya hazırlanıyor.

FESTİVAL PROGRAMI OLDUKÇA ZENGİN

33. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin programı, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde düzenlenen bir toplantı ile tanıtılmıştı.Toplantıda konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, bugün Türkiye’nin, Avrupa Birliği üyeliği sürecindeki gelişmelerin de etkisiyle, yeni bir çağdaşlaşma atılımı dönemini yaşadığını belirterek, “Bu atılımda sanatın rolünün, tartışılamayacak kadar büyük olduğunu görüyoruz. Ülkemizde de, ileri ve çağdaş sanatın kamunun ve özel kesimin olanakları ile desteklenmesi gerekiyor. Sağlanan desteğin devlet ile özel kişi ve kuruluşlar arasında dengeli bir biçimde dağılması ise, sanatın sağlıklı gelişiminin güvencesini oluşturuyor. Biz de Eczacıbaşı Topluluğu olarak, sanatın ve sanatçıların desteklenmesini, topluma karşı üstlendiğimiz sorumluluklardan biri kabul ediyoruz” demişti.

FESTİVAL MEKANLARI

İzleyicilerini, kentin beş değişik köşesindeki mekânlarda ağırlayacak olan 33.Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’ne bu yıl Aya İrini Müzesi, Darphane-i Âmire Binaları, Bulgar Kilisesi, Atatürk Kültür Merkezi, Yıldız Sarayı Tiyatrosu, Ses Tiyatrosu ve Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Salonu ev sahipliği yapıyor.

HEYECANLA BEKLENEN KONUKLAR

Günümüzün en önemli şan sanatçılarından biri olarak kabul edilen Anne Sofie von Otter, bugün dünyanın en saygın ve aranan şeflerinden biri olan Valery Gergiev, ney üstadı Kudsi Erguner ile bir performansa imza atacak olan çağdaş dansın en büyük isimlerinden Carolyn Carlson, tüm dünyada genç kemancıların ilahı sayılan Joshua Bell ve “Külkedisi” balesiyle İstanbullu sanatseverleri büyüleyecek olan Monte Carlo Balesi, 33. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin heyecanla beklenen konukları arasında…

Kaynak: