BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,07
HABER /  DÜNYA

İstanbul Maratonu start aldı

35. Vodafone İstanbul Maratonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın verdiği startla başladı. <br/>100 ülkeden yaklaşık 20 bi...

Abone ol

35. Vodafone İstanbul Maratonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın verdiği startla başladı.
100 ülkeden yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen 35. Vodafone İstanbul Maratonu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın start vermesiyle başladı.
Maraton koşan atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy’e ulaşacak. Galata Köprüsü’nden sonra Eyüp’e yönelecek maratoncular, Feshane’den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı’ya inecek. Bakırköy’den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı’na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek.
15 Kilometre Koşusu’nda köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a inecek koşucular, sahil yolunu izleyerek Karaköy’e varacak. Yarışmacılar, Unkapanı Köprüsü’nün altından devam ederek Balat’ta bulunan Rum Kilisesi’nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrılacak. Sahilden devam eden yarış, Eminönü’nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde tamamlanacak.
10 Kilometre Koşusu’nda ise köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a inecek atletler, yeniden yapımı için inşaatı süren BJK İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü’nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde koşuyu bitirecek.
(İHA)