BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İstanbul için seçim tarihi belli oldu

Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İstanbul AK Parti İl Başkanlığı'ndaki toplantı sona erdi. Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen genel istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Yaklaşık 4 saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya ilişkin açıklama yapılmazken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin İBB Meclisi'nde Perşembe günü saat 16.00'da yapılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla dün İstanbul il teşkilatı ile 2019 seçimlerine hazırlık çerçevesinde istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, 2004 yılı Mart ayından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve İstanbul'a pek çok hizmetleri olan Kadir Topbaş'ın istifasıyla ortaya çıkan yeni duruma dair teşkilat mensuplarıyla görüş teatisinde bulunuldu. Topbaş ile parti çatısı altında çalışılmaya devam edileceği vurgulandı.

Toplantıda, kamu görevlerinde süreklilik söz konusu olduğundan, bundan sonra neler yapılabileceği, gelecek yerel seçimler ışığında nelere dikkat edilmesi gerektiği hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasından ayrılırken, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla selamlaştı ve bir süre aracından inmeden sohbet etti.