BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu saatlik tahmin fena!

İSTANBUL hava durumu saatlik tahmin fena meteoroloji açıkladı. İstanbul'da gece saatlerinden beri etkili olan fırtına sabah saatlerinde şiddetini arttırdı. Bugün İstanbul'da karla karışık yağmur görülecek.

Abone ol

İSTANBUL hava durumu saatlik tahmin korkuttu meteoroloji açıkladı. İstanbul'da dün akşam başlayan karla karışık yağmur gece boyunca devam etti. Sabah saatlerinde etkisini arttıran fırtına gün boyunca etkili olacak. Bugün İstanbul'da karla karışık yağmur görülecek, sıcaklık değerleri yer yer sıfırın altına düşecek. Yağmur hafta boyunca devam edecek.

Meteorolojiden ise yeni kar uyarısı geldi. Yurdun güney kesimlerinde beklenen kar yağışların Gaziantep, Kilis ile Hatay, Adana ve Mersin’in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. 

İSTANBUL HAVA DURUMU SAATLİK TAHMİN FENA

İSTANBUL hava durumu 5 günlük meteoroloji raporlarına bakıldığında istanbul'da bugün karla karışık yağmur var. Fırtına yer yer şiddetini arttıracak sıcaklık değerleri eksi derecelere düşecek.

İstanbul hava durumu saatlik tahmin

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Samsun, Amasya, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Marmara Bölgesinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana ve Mersin’in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Bölge geneli ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa), Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa), Güneydoğu Anadolu'nun batısında fırtına (70-90 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.