BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden 'Konsolosluk' açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün Tayland Fahri Konsolosluğu'na gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Dün akşam saatlerinde Tayland Fahri Konsolosluğu önünde toplanan grup konsolosluğa saldırdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü gerçekleşen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yapılan açıklamada, "Tayland Krallığı Fahri Konsolosluğu'na zarar verilmesi ile ilgili olarak 9 şüpheli şahıs yakalanmış ve haklarında adli işlem yapılmıştır. İlimizde bulunan yabancı misyon şefliklerine ve ilimizi ziyarete gelen turistlere yönelik yapılabilecek saldırılara asla müsamaha gösterilmeyecektir." denildi.

tayland.jpgKONSOLOSLUKTA DÜN NE OLDU?

Ellerinde Doğu Türkistan bayrakları bulunan grup, saat 23.00 sıralarında, Kore Şehitleri Caddesi, Mithat Ünlü Sokak’ta bulunan Tayland Krallığı İstanbul Konsolosluğu önüne geldi. Grup, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nden kaçarak Tayland’a sığınan yaklaşık 200 Doğu Türkistanlının tekrar Çin’e iade edileceği gerekçesiyle protesto gösterisi yapmaya başladı.

Bu sırada, grupta bulunan bir kişi konsolosluğun girişindeki direğe tırmanarak Tayland bayrağını indirdi. Sloganlar atan grup, daha sonra konsolosluğu taş yağmuruna tutmaya başladı.

Konsolosluk binasının kapısını kırarak içeriye de giren saldırganlar, binada bulunan evrak ve dosyaları dışarıya çıkarıp sokağa döktü. Saldırganlar, konsolosluğa ait klima ve diğer eşyaları da kalas ve taşlarla tahrip etti.

tayland1.jpg 

Olaylar sırasında Konsolosluk binası önünde ve çevresinde polis ekibinin bulunmaması ise dikkat çekti.

 tayland2.jpg