BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Boğazı'nda tekne kazası: Onlarca ölü ve kayıp!

İstanbul Boğazı'nda son dakika facisı! Kaçakları taşıyan tekne bu sabah battı, 24 kişi öldü, 7 kişi sağ kurtarıldı. İşte batan teknenin ilk görüntüsü...

Abone ol

İstanbul Boğazı'nda son dakika korkunç bir tekne kazası yaşandı. İstanbul Boğazı'nda yaşanan faciayla ilgili gelen son dakika haberlerine göre, Karadeniz çıkışı Rumeli Feneri açıklarında bu sabah, bir tekne battı. İşte batan teknenin ilk görüntüsü...

tekne.20141103115753.jpg

İstanbul Boğazı'nda batan teknede onlarca ölü ve kayıp var... Açıklanan son rakamlara göre, 24 kişinin öldüğü, 7 kişinin sağ kurtarıldığı bildirildi. Kaçakların Romanya'ya gitmek istediği öğrenildi. Arama çalışmaları sürüyor...

hurri.jpg 
(Hürriyet'ten alınmıştır) 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TEKNE KAZASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki tekne kazasıyla ilgili "Aldığımız tekne kazası haberi hepimizin yüreğini dağladı. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Özellikle kaçak göçmenler konusu sadece Türkiye'de değil bütün Avrupa'da özellikle Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde de en temel meselelerden birisi" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA DA TEKNE KAZASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Boğazı'nda batan mülteci gemisi ile ilgili konuştu. İşte Bakan Ala'nın o açıklaması:

"Teknenin kime ait olduğu, nereden yola çıktığı bilinmiyor. Gece saatlerine ihbar geldi. Onun neticesinden arama faaliyetlerine başlandı. Bu bilgilerin tamamı özellikle sağ kurtulan 6 kişiden alınan bilgiler. Gemideki insan sayısı 40 mı, 43 mü net söylemek mümkün değil. Teknenin kapasitesinin 30 kişi olduğu ifade edildi. Tekne şu anda yan yatmış durumda.

Şu an gerekli çalışmalar yapılıyor. Net bir bilgi gelmeden şu an bilgi vermemiz mümkün değil."

ÖLENLERİN ÇOĞU ÇOCUK...

İstanbul Boğazı'nda yaşanan tekne kazası dehşetinde, kurtarma çalışmalarına katılan kaptanlar, hayatını kaybedenlerin çoğunun çocuk olduğunu belirtti.

3.20141103101145.jpg 

VALİLİKTEN VE KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, tekne kazasıyla ilgili yaptığı son açıklamasında "Sabah saatlerinde 158 Sahil Güvenlik ihbar hattına gelen yardım talebiyle, İstanbul Boğazı Kuzey çıkışı 2,5-3 millerde bir teknenin battığı ve denizde kurtarılmayı bekleyen şahıslar olduğu bilgisi alınmıştır. İhbar üzerine bölgeye çok yakın seyretmekte olan TCSG-74 gemisi ivedilikle bölgeye sevk edilmiş olup Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 7 adet Sahil Güvenlik Botu, 1 helikopter ve 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2 bot ve bölgede bulunan balıkçı tekneleri tarafından arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 5 kişi sağ olarak kurtarılmış, 4 kişinin cesedine ulaşılmış olup Sahil Güvenlik ve İstanbul AFAD tarafından Rumeli Feneri Balıkçı Barınağında bir irtibat noktası oluşturulmaktadır" dedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilileri de faciayı doğruladı. Kaçakları taşıdığı ileri sürülen tekne, Rumeli Feneri'nin 4 kilometre açıklarında alabora oldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, teknede 40'a yakın kişi bulunuyordu.


TEKNE KAÇAK GÖÇMENLERİ Mİ TAŞIYORDU?

Teknenin kaçak göçmenleri taşıdığı iddia ediliyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin arama çalışmalarına Rumeli Feneri'ndeki balıkçı tekneleri de katıldı.

2.20141103101136.jpg

GÖRGÜ TANIĞINDAN ŞOKE EDEN SÖZLER!

CNN Türk televizyonunun canlı yayınına bağlanan bir görgü tanığı ise tekneden denize 40'a yakın insanın düştüğünü ve batan teknenin bu kadar kişiyi taşıyamayacak kadar küçük olduğunu söyledi.

bogaz1.jpg 







"BURADA DEHŞETİ YAŞIYORUZ"


Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan ise faciayı şu sözlerle anlattı:

AFRİKA KÖKENLİ ÇOCUĞUN CENAZESİ KURTARMA GEMİSİNDE...

Balıkçılar da kurtarma çalışmalarına katılıyor. Telsizlerden anonslar yapılıyor. Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. İçine 40 kişi koymuşlar. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz. Çocuklardan birinin cenazesi gemimizde, sanırım Afrika kökenli. Burada dehşet yaşanıyor.

2.20141103094854.jpg

İŞTE TEKNEDE FACİASINDA ÖLENLER!