BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.496,77
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Boğazı'nda tanker yalıya çarptı!

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen bir tanker, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında Beylerbeyi tarafında bulunan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarptı. Çarpma esnasında yalının boş olduğu öğrenildi. Kazanın ardından İstanbul Boğazı çift yönlü olarak deniz trafiğine kapatıldı.

Abone ol

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen bir gemi yalıya çarptı. Yalıya çarpan gemi 225 metre boyunda "Vitaspirit" adlı dökme yük gemisi. Gemi, Karadeniz-Marmara yönlü geçişinde Fatih köprüsü altında dümen gücünü kaybederek Lacivert ve Uskumru restoranlarının olduğu bölgede Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı. Çarpma esnasında yalının boş olduğu öğrenildi. Kazada büyük bir şans eseri ölen yada yaralanan olmadı. Kılavuz kaptan, kazaya makine arızasının neden olduğunu söyledi. 

Öte yandan İstanbul Boğazı'nda hareketli dakikalar çapmanın ardından da devam etti. Gemi bu sefer de Boğaz'da kabloya takıldı. Geminin çarptığı yalının hemen bitişiğindeki balık restoranlarında yemek yiyenler korku içinde kaçıştı.

DÜMEN GÜCÜNÜ KAYBETTİ YALIYA ÇARPTI
Alınan bilgilere göre, İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen bir gemi Anadolu Hisarı mevkisindeki yalıya çarptı. Yalıya çarpan gemi 225 metre boyunda "Vitaspirit" adlı dökme yük gemisi. Gemi, Karadeniz-Marmara yönlü geçişinde Fatih köprüsü altında dümen gücünü kaybederek Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı. 


Olayın duyulmasının ardından bölgeye Kıyı Emniyeti tahlisiye botu ve römorkörleri sevk edildi. Can kaybı yok gemi römorkla çekildi.

POPÜLER DİZİYE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI
İstanbul’da bugün hareketli dakikalar yaşandı. Malta Bayraklı Bayraklı bir geminin dümeni kilitlenince ünlü dizilerin çekildiği Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarptı. Şimdilerde düğün, konser ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapan yalı “Binbir Gece” gibi popüler dizilere de ev sahipliği yapmıştı.


Kırmızı renkteki bu ikonik yapının bilinen ilk sahibi, Osmanlı’nın ilk tıp okulu olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin ilk mezunlarından Hekimbaşı Salih Efendi. Yalıya da ismini veren Hekimbaşı Salih Efendi 3 Osmanlı sultanının doktorluğunu yapmanın yanı sıra botanik hocalığı, maarif müsteşarlığı ve Maarif Meclisi başkanlığı gibi görevlerde de bulunmuş, ünü Osmanlı sınırlarını aşmış biri. İstanbul Boğazı’nda fotoğrafı en çok çekilen yapılar arasında yer alan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı, “Binbir Gece” gibi popüler dizilere de ev sahipliği yapmış. Yalı şimdilerde düğün, konser ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

İŞTE YALININ SON DURUMU