BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
HABER /  GÜNCEL

İşsizlik bu sektöre uğramayacak

Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Önümüzdeki yıllarda sağlık sektöründe istihdam daha da artacak. Bu nedenle Türkiye’de s...

Abone ol

Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Önümüzdeki yıllarda sağlık sektöründe istihdam daha da artacak. Bu nedenle Türkiye’de sağlık bölümlerinden mezun olan bir kişinin işsiz kalması önümüzdeki 40 yıl mümkün değil” dedi.
Türkiye’nin sağlık alanında eğitim verecek en kapsamlı tematik sağlık üniversitesi olma hedefiyle bu yıl açılan Biruni Üniversitesi, ilk öğrencilerini yeni akademik yılda kabul edecek. Tercih döneminin sona ermesine sayılı günler kala öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Öğrenciler için tercih yaparken en önemli unsur tercih ettikleri üniversitenin öğretim üyesi kadrosudur. Biruni Üniversitesi öğretim üyelerini seçerek aldığı için tanındı. Benim öğrencilere tavsiyem, tercih edecekleri üniversitenin öğretim üyesi kadrosuna bakmalarıdır. Üniversite hayatı boyunca çok iyi yetişmeleri gerekiyor ki ömürlerinin sonuna kadar çok iyi hizmetlerde bulunsunlar. Bu da iyi hocalar ile gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK SEKTÖRÜ GÜNDEN GÜNE BÜYÜYOR
Sağlık alanında istihdam alanının günden güne artacağını söyleyen Prof. Dr. Adnan Yüksel, “İnsanların ekonomik durumu arttıkça sağlığa yatırım daha da artıyor. Önümüzdeki yıllarda sağlıkta istihdam daha da artacak. Dolayısıyla Türkiye’de sağlık branşından mezun olan bir kişinin işsiz kalması, önümüzdeki 40 yıl mümkün değil. Tabii insanların üniversiteyi bitirir bitirmez iş bulma imkânı böyle kapsamlı bir sağlık üniversitesinde teveccühü artırıyor. Bizim amacımız A’dan Z’ye sağlık üzerine kurulu bir üniversite olmak. Çünkü tematik bir üniversitede olduğunuz zaman daha başarılı hizmetler veriyorsunuz. Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği gibi Sağlık Bilimleri’nde 11 bölümümüz var. Mekatronik, Biyomedikal ve Moleküler Genetik gibi sağlıkla ilgili mühendislik bölümlerimiz var. Eğitim Fakültesi’nde de sağlıkla ilgili olan Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Özürlü, Üstün Zekâlı, İşitme Engelli ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik eğitimlerimiz olacak. 15 bölümle eğitim verecek 2 yıllık Meslek Yüksekokullarımız var” ifadelerini kullandı.

HAYATA BİR YIL ERKEN ADIM ATMA FIRSATI
Türkiye’de ilk defa hazırlık eğitimini birinci sınıfta vereceklerini belirten Yüksel, “Biruni Üniversitesi olarak Türkiye’de ilk defa hazırlık sınıfını kaldırıyoruz ve öğrencilerimize birinci sınıfta hazırlığı okuma imkanı sunuyoruz. Öğrencilerimiz bu sayede hayata bir yıl erken başlayacaklar ve bir yıl az ücret ödeyecekler. Birinci sınıfta 950 saatlik hazırlık sınıfı dersleri okutacağız. Birinci sınıfta diğer sınıflara göre bir ay fazla okuyacaklar. Birinci sınıftan sonra eğer bölümleri beğenmezlerse, yüzde 15’e girdiklerinde bir başka bölüme, üniversite giriş puanına bakmadan rahatlıkla yatay geçiş imkânları olacak. Bu gayretlerimiz Türkiye’nin en modern sağlık üniversitesi olmak için” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ HOCALARI EĞİTİM VERECEK
Türkiye’nin en iyi hocalarıyla eğitim sunacaklarını ifade eden Yüksel “Öğretim üyelerimizi seçerken kriterler barındırdık. Bunlar, kongrede konuşmuş olmak, yurt dışında bulunmuş olmak, belirli derecede İngilizce bilmek, belirli düzeyde sağlığa yatırım yapmak, yayınları olması, patenti olmasıydı. Türkiye’nin en iyi hocalarıyla iyi bir eğitimi ve iyi araştırmacı yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Temel vizyonumuz, en iyi hocayı, en son teknoloji ile birleştirip geleceğin bilim insanlarını, geleceğin Birunilerini yetiştirmek” dedi.

BURS OLANAKLARI
Biruni Üniversitesi, ilk yılına özel tüm öğrencilerine burs olanağı sağlayacak diyen Yüksel, "Bu sene hiçbir öğrencimizden yüzde yüz ücret almayacağız. Yüzde 25, yüzde 50 veya yüzde yüze kadar burslarımız olacak. Yüzde 25 ile yüzde yüz arasında herkese burs imkanı sunuyoruz. Bunun dışında ilk yüze ve ilk bine maaş desteği gibi bir takım katkılarımız olacak. Ücretsiz servisimiz olacak. Zaten okulumuz çok merkezi bir noktada bulunuyor. Öğrencilerimize İstanbul’un merkezinde vaha genişliğinde bir kampus imkanı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

ULUSLARARASI ANLAŞMALAR
Yurtdışındaki önemli üniversitelerle anlaşmaları olacağını belirten Yüksel, “Dünya’nın önemli üniversiteleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Öğrencilerimizi Erasmus dışında, birinci sınıftan sonra dünyadaki en iyi üniversiteler ile iş birliği çerçevesinde birer, ikişer ay yurtdışına göndereceğiz ve o üniversitelerde okuyan öğrencilerin de üniversitemize gelmelerini sağlayacağız” dedi.
(İHA)