BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  DÜNYA

İsrailli bakan Erdoğana öfkeli

İsrail hükümeti, Suriye ile görüşmelerde Türkiye'nin arabulucu olmasını istemediğini bir kez daha yineledi.

Abone ol

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Suriye ile dolaylı değil, direk görüşmek istediklerini belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, dışişleri bakanı olarak kaldığı sürece Suriye ile müzakerelerde Türkiye'nin arabuluculuğunun mümkün olamayacağını söyledi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre Avigdor Liberman, Kudüs'te İsrail'in büyükelçileriyle biraraya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail ile Suriye arasındaki barış müzakerelerinde hükümetteki kimi arkadaşlarının tersi yöndeki girişimlerine karşın Türkiye'nin arabuluculuğuna yer olmadığını bildirdi.

İşçi Partisi Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile İsrail Sanayi Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer'i bu konuda eleştiren Liberman, onlara, "Unutun gitsin" diye seslendi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail hakkındaki sözlerinden sonra Türkiye'nin arabuluculuğunda mutabık olmalarının mümkün olmayacağını kaydetti.

Liberman, "Ben dışişleri bakanı olarak kaldığım ve İsrail Evimiz Partisi de hükümette olduğu sürece Türkiye'nin arabuluculuğu olmayacaktır" dedi.

Liberman "Şam'ın görüşmek istemesi durumunda bunun ne gizli diplomatik yollarla ne de arabulucular veya arabuluculuk yoluyla değil, ancak doğrudan müzakerelerle mümkün olacağını" kaydetti.

"Filistin ile 10 yıl içinde bir barış olmaz"

Liberman, Filistinliler ile barış müzakerelerine değinirken de, diplomatlarından, Fiistinliler ile bir barış anlaşmasına varmak için İsrail'in yeterince çaba harcadığını dünyaya da göstermelerini istedi ve "gelecek 10 yıllık süreçte Filistinliler ile bir barış anlaşması imzalanmayacağı" tahmininde bulundu.

Filistin liderliğinin bir barış anlaşmasına hazır olmadığını savunan Liberman, 1967 sınırlarına da çekilseler, Küdüs'ü de bölseler, bunun iki taraf arasındaki çatışmaya son vermeyeceğini ve hiçbir şeyin değişmeyeceğini öne sürdü.