BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

İsrailin dehşet verici günahı

BM açıkladı, dünya yeni öğrendi. İsrail, 110 filistinliyi bir eve yerleştirmiş ve dışarı çıkmamalarını söylemiş. Sonrası korkunç!

Abone ol BM, İsrail ordusunun, bu hafta başında Gazze Şeridi'nde onlarca sivili barındırdığı bir evi bombardımanda vurması sonucu 30 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Bürosu (OCHA) tarafından hazırlanan rapora göre, İsrail askerleri 4 Ocakta Gazze'nin merkezindeki Zeytun mahallesinde bir eve 110 Filistinliyi sığınmaları için yerleştirdi ve bu kişileri evden çıkmamaları konusunda uyardı.

KENDİ ELİ İLE KOYDUĞU SİVİLLERİ VURDU

Görgü tanıklarına dayanılarak hazırlanan raporda, bu evin daha sonra İsrail'in açtığı ateşte isabet aldığı ve 30 kadar kişinin öldüğü kaydedildi.

İsrail ordu sözcülüğü ise raporda belirtilen olayın araştırıldığını bildirdi.

Filistinli sağlık görevlileri 5 Ocakta yaptıkları açıklamada, İsrail tank ateşinde isabet alan bir evde aynı aileden 12 kişinin öldüğünü kaydetmişti. Görevliler, ölü sayısının, enkazdaki diğer cesetlerin çıkarılmasıyla 30'u bulduğunu belirtmişti.

Filistinli sağlık görevlileri ölenlerin büyük kısmının Samuni ailesinin üyeleri olduğunu söylemişti. Ölen aile üyeleri arasında 3 çocuğun bulunduğu bildirilmişti.