BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.405,72
HABER /  GÜNCEL

İsrail'den Türkiye'ye kalleş pusu!

İsrail'in PKK Terör Örgütü'ne son teknoloji silah ve hava araçları verdiği öne sürüldü...

Abone ol

Türkiye'nin PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği hava ve kara operasyonları devam ederken, her geçen gün gücünü kaybeden terör örgütüne İsrail'den şok edici bir desteğin geldiği kaydediliyor.  Kuzey Irak'ta bulunan kamplarda PKK Terör Örgütü mensuplarını eğitime alan İsrail'in bu tutumu Türkiye'ye karşı verilen bir mesaj olarak değerlendiriliyor. Son teknoloji ile üretilmiş silah ve hava araçlarınında örgüte verdiği iddia edilen İsrail'in bu gizli planının Türkiye'de bir yıl içerisinde iç savaş çıkarma planı olarak iddia ediliyor.

TÜRKİYE VE İSRAİL'DEN SİLAH TİCARETİ AÇIKLAMASI

Türkiye ile İsrail arasındaki kriz, iki ülke arasındaki silah ticaretini de gündeme getirmiş, taraflar art arda açıklamalarla bu ticari faaliyetleri durdurduğunu açıklamıştı. İsrail'de yayım yapan Savunma dergisi Jane's Defence Weekly'ye göre, İsrail Savunma Bakanlığı'nın ihracat ve ihaleden sorumlu organı SIBAT, Türkiye'nin savunma taleplerini tekrar gözden geçireceğini, Türkiye, güdümlü tanksavar silahları, ağır piyade muharebe araçları, elektronik savaş sistemlerine ilgisini açıklamıştı. Taleplerin gözden geçirilmesi ilişkilerin askeri boyutlarına yeni bir darbe olacağı bilgisine yer verilmişti. 4 Mayıs'taki İsrail yayın organı olan Jane's Defence Weekly'ye göre İsrail'in Türkiye'ye silah ambargosu uygulayacağını duyurmuştu.

Aradan altı ay geçtikten sonra, Milli Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar'da çarpıcı açıklamalarda bulunarak, artık Türkiye'nin, İsrail'le silah anlaşması yapmadığını söylemişti. .

Kaynak: www.sonsayfa.com