BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç öyle bir cevap verdi ki!

Bülent Arınç, gündemi değerlendirdiği konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu!

Abone ol

İNTERNETHABER- Cep telefonu, içki, sigara ve motorlu taşıtlarda ÖTV'ye gelen yüklü zam Mehmet Ali Birand'ı isyan ettirdi. Birand, 'Mecbur musunuz bu kadar zam yapmaya' deyince, Arınç'tan öyle bir yanıt geldi ki... Arınç'ın bu sözleri tiryakileri de kızdıracak!

Birand'ın zam isyanı karşısında önce gülümseyen Arınç, sonra şu açıklamayı yaptı:

"Yapılan zamlar 74 milyonu tek tek ilgilendiren bir konu değil. Zam yapılan sektörler veya ürünler belki sizin gibi birkaç kişiyi kapsıyor"

"SİGARAYI İÇMESİNLER, ÖLDÜRÜYOR"

Arınç, programın son bölümünde zamlar ve Erdoğan sonrası hükümet senaryolarıyla ilgili soruları cevapladı. Erdoğan sonrası 'başbakan' olmak ister misiniz sorusuna Arınç, 'Ben değil ama şu arkadaşım başbakanlığa uygun derim" diyerek Birand'ı şaşırttı. Arınç, yapılan zamların ihtiyaç gereği yapıldığını söyledi.

İşte Arınç'ın o sözleri;

"Zamlar gerekli olduğu için yapılmıştır. Toplumun özellikle fakir ve yoksul kesimlerine ilgilendiren sektörler değildir. (Birand'ın sigara zammını hatırlatması üzerine) Ama sigara öldürür. Zaten paketin üzerinde bunu içmeyiniz diye yazıyor. Yani aslında biz onların sağlığına biraz daha katkı sağlıyoruz. Türkiye gibi bir ülkede haddinden fazla cep telefonu var. Bu bir çağdaş iletişim aracı. Cep telefonuyla nasıl konuşacağımızı da bilmemiz lazım. Şimdi cebinde parası olmadığını iddia edenlerin, ceplerinden bir den fazla cep telefonu çıkıyor. Adeta emzik gibi bir ona bir ona konuşuyor"

M. Ali Birand'ın hazırladığı 32. Gün'ün konuğu Devlet Bakanı Bülent Arınç oldu. Arınç gündeme dönük önemli açıklamalarda bulunurken Yeni Şafak ve Sözcü gazetelerinin Murat Karayılan haberlerini kıyasladığı sözler dikkat çekti.

İran'dan yapılan ilk açıklamalada yapılan tarifin Karayılan'a uyduğunu söyleyen Arınç, bu konuda Türkiye ve İran arasında ilgili kurumların görüştüğünü ve ellerine yakalandığıyla ilgili resmi bir bilginin ulaşmadığını söyledi. İddialara kuşkulu yaklaştığını; ancak PKK'nın İran'daki kolu PJAK'ın boyun eğerek, bu ülkedeki faaliyetlerini durdurduğunu hatırlatan Arınç, Sözcü'nün 'Türkiye Karayılan'ı istemedi' başlıklı haberini ise senaryo olarak nitelendirdi.

Yeni Şafak gazetesinin haberini daha inandırıcı bulduğunu ima eden Arınç, Abdulkadir Selvi'nin kaleme aldığı haberi kurgu itibariyle önemsediğini söyledi. BDP'nin Öcalan isteklerini de değerlendiren Arınç, denetimli serbestlik ve ev hapsi çıkışlarının PKK'nın siyasal talepleri olduğunu ve devlet olarak dikkate almadıklarını söyledi.

"ÇARKÇI KEMAL" İDDİANIN ALTINDA KALIR

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Bakan Atalay'ın Deniz Feneri davasında "köstebeklik" yaptığını iddia ettiği sözlerini de değerlendiren Arınç, Atalay'la ilgili ortaya atılan iddiaları sevimsiz bulduğunu söyledi. Arınç, Atalay'a atılan yaftanın Kılıçdaroğlu'nun alnına yapışacağını iddia etti:

"İsminin Çarkçı Kemal'a çıktığını doğrulayacak, ciddiyetsiz işlerle bugüne kadar meşgul oldu. O yolsuzluklarla mücadele eden bir kişi olarak, kendisini takdim ediyor ama adeta elinde çekiç olan, herkesi de çivi gibi gören bir anlayışla yola çıkıyor. Kendisinin dışında herkes yolsuzluk yapmaktadır. Sayın Atalay ile bakanımızla ilgili olarak; üstelik çok sevimsiz biçimde ismini 'köstebek' koymak suretiyle onu aşağılayan, ona hakaret etmeyi amaçlayan bir yafta yapıştırmasını ben doğru bulmuyorum. Bunların hiçbir tanesi ispat edilmediği zaman bu köstebek lafı Beşir Atalay'a da zaten tutmaz ama Kılıçdaroğlu'nun alnına yapışır."

DENİZ FENERİ DAVASI

Deniz Feneri davasının kendisini de rahatsız ettiğini söyleyen Arınç, yargı sürecinin bir an önce bitirilmesini istedi. Deniz Feneri'ne kendisinin de destek olduğunu anlatan Arınç, derneğin Türkiye ayağının temiz olduğuna inandığını söyledi. Arınç iddialarla ilgili şöyle konuştu;

"Veriyor tabi. Vermez mi? Bunların bir an önce bu yargı süreci bitecektir. Ve her şey ortaya çıkar. Ben Deniz Feneri'nin Türkiye'deki faaliyetlerine eşi ile birlikte katılmış bir insanım. Bu derneğe güvendim. Bütün faaliyetlerine maddi destek sağladım. İmkanlarımla fakirlere, yoksulalra bende ulaşmaya öalıştım. İnanıyorum ki Türkiye'deki faaliyetleri temizdir. Eğer yanlışları varsa bu beni yaralar. Çünkü ben onlara güvendim. Benim gibi binlerce insanı da yaralar

"MİLLİ TAKIMI ALMANYA KURTARDI"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, programda Milli Takım ile ilgili Birand'ın sorularını da cevaplandırdı. Arınç, Hiddink'i beğenmediğini söylerken Türkiye'yi Almanlar'ın attığı gollerin play-off'a taşıdığını söyledi. Arınç şöyle konuştu:

"Hırvatistan ile eşleştiğini biliyorum. Bizim takımımız çok iyi oynamıyor. Play-off'a katılmamızda bizim golümüz kadar Almanlar'ın başarızı da etkili oldu. Hiddink'i beğendiğimi de söylemiyorum."