BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

İsrail'den Gazze'ye giden tekneye müdahale

İsrail donanma güçleri Gazze'ye giden ve yardım malzemesi taşıdığı belirtilmiş olan bir tekneye müdahale etti. Tekne İsrail'în Aşdod limanına yönlendirildi.

Abone ol

Filistin yanlısı kampanya yürütenleri taşıyan bir tekne de Girit adasından yola çıkmıştı

İsrail donanma güçleri Gazze'ye giden ve yardım malzemesi taşıdığı belirtilmiş olan bir tekneye müdahale etti. Tekne İsrail'in Aşdod limanına yönlendirildi.

Donanma yetkilileri, Gazze Şeridi'ne denizden uygulanan ablukayı kırma amaçlı girişimi engellemek için uluslararası karasularında müdahalede bulunulduğunu bildirdi.

İsrail, teknede yapılan arama sırasında herhangi bir şiddet olayı yaşanmadığını belirtti.

Müdahale edilen teknenin Marianne adlı tekne olduğu tahmin ediliyor. Teknedeki kampanya öncüleri, Gazze'ye ilaç ve güneş enerjisi levhaları da dahil olmak üzere çeşitli insani yardım malzemeleri taşıdıklarını söylemişlerdi.

İsrail deniz kuvvetleri yetkililerince yayımlanan yazılı açıklamada, "Devletler hukuku doğrultusunda, İsrail donanması tekneye rotasını değiştirmesi için çeşitli defalar tavsiyede bulundu. Bunun reddedilmesi üzerine, donanma güçleri, Gazze Şeridi'nde uygulanan deniz ablukasını kırma girişiminin engellenmesi için, uluslararası sularda tekneye çıkarak arama yaptı." denildi.

Aşhod limanına sevkedilen tekne, Gazze'ye yol alan dört geminin öncüsüydü.