BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

TEOG sonuçları açıklandı-MEB sorgu sayfası

TEOG sonuçları son dakika açıklandı. Öğrenciler TEOG sonuçlarını sonuc.gov.tr adresinde T.C numarası ile öğrenecek. Tercihler 6-16 temmuz arasında yapılacak.

Abone ol

TEOG sonuçları açıklandı. MEB son dakika açıklamaya göre TEOG sonuçlarını öğrenen adaylar  tercihlerini 6-16 temmuz arasında yapılacak.

TEOG yerleştirme puanları www.meb.gov.tr ve teog2015.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecek. 

TEOG kapsamında düzenlenen ortak sınavlarda İngilizce testi A kitapçığı 10’uncu soru (Mary Sanders) iptal edilmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığını kabul ederek İngilizce ders puanlarının yeniden hesaplanacağını açıklamıştı. Bakanlık, 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı ile Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) yeniden hesaplayarak, yeni puanları ise bugün saat 09.00’da açıklandı.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Kılavuzunda, 24 Haziran 2015'te ilan edileceği duyurulan yerleştirmeye esas puanların, ikinci dönem ortak sınavlardaki bazı sorulara açılan davaların geç sonuçlanması nedeniyle bugün açıklandığı ifade edildi.

Açıklamada, 26 Haziran 2015'te 12. İdare Mahkemesinde D Kitapçığı İngilizce 11. sorusu ile ilgili açılan dava neticesinde, mahkemenin bu soruya iptal kararı verdiği anımsatılarak Danıştay 8. Dairesi'nin 26.11.2014 tarih ve 2014/2083 esas sayılı kararı doğrultusunda iptal edilen soruyu tüm adayların doğru cevapladığı kabul edilerek 1 milyon 287 bin 947 öğrencinin 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı ile yerleştirmeye esas puanlarının yeniden hesaplandığı bildirildi.

Öğrencilerin yerleştirme ve tercih işlemleriyle ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecekleri belirtilen açıklamada, tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapma amacıyla okullarda 7 bin 328 öğretmenin görevlendirildiği kaydedildi.

TEOG LİSE TERCİHLERİ 6 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

MEB'in açıklamasında, yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından sürece ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Öğrencilerimiz, 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında 25 okul tercih yapabilecek ve tercih işlemlerini ortaokul müdürlüklerine onaylatacaklardır. Tercih işlemi, okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacağından; öğrencilerimizin, tercihlerinde yapmayı düşündükleri değişiklikleri onaylama işleminden önce yapmaları gerekmektedir. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 14 Ağustos 2015 tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015'te gerçekleştirilecektir."


TEOG TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI:
 Geçen yıl 15 olan tercih sayıları bu yıl 25'e çıkarıldı. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.
TEK LİSTE OLACAK: A ve B grubu listeleri kalktı. Öğrencilerin, artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor, 25 tercihinden birini seçecek.
ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ: Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.
YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK: Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

teog sonuçları açıklandı.jpg

5 TERCİH HAKKI: Nakil başvurusunda tek değil, 5 tercih alınacak. Öğrenciler bu tercihleri doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtlar otomatik olarak yapılacak.
HIZLI İŞLEM YAPILACAK: Boş kontenjana nakil başvurusu haftanın 4 günü alınacak, cuma günleri sonuçlar açıklanacak.
NAKİLDE 20 PUAN ŞARTI: Danıştay'ın da yürütmeyi durdurma kararı verdiği taban puan dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre boş kontenjanlara yapılan yerleştirmelerde "-20 puan şartı" gelecek. Buna göre ilk yerleştirmenin ardından okulda boş kontenjan kalırsa en son yerleşen öğrencinin puanından ancak 20 puan daha düşük öğrenciler bu okullara nakil için başvurabilecek.
RUTİN NAKİL ARALIKLARI DEĞİŞTİ: Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak. Daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller, ayda bir kez yapılacak.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.