BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.434,77
HABER /  DÜNYA

İsrail'den flaş Türkiye açıklaması!

İsrail Dışişleri Türkiye ile olan krize ilişkin zeytin dalı uzattı. İsrail Türkiye ile masaya oturmaya hazır olduğunu söyledi...

Abone ol

Gazze'ye insani yardım götüren "Mavi Marmara" gemisine İsrail askerlerince uluslararası sularda düzenlenen saldırıyla gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerine ilişkin "Türkiye ile masaya oturmak istiyoruz, önkoşulsuz masaya oturmaya hazırız" açıklaması yapıldı.

ANKARA'DAN JET YANIT!

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın çok taraflı küresel ve stratejik işlerden sorumlu siyasi direktörü Pinhas Avivi, "Sorunları bir kenara bırakıp artık geleceğe bakmalıyız' sözlerine Ankara'nın yanıtı çok merak ediliyordu. Dışişleri Bakanlığı İsrail'in bu çağrısı anında cevap verdi.
(HABERİN DEVAMINI OKU)




İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın siyasi direktörü "Sorunları bırakıp geleceğe bakmalıyız" dedi.

ERDOĞAN BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik arabuluculuk gayretlerine ilişkin, "İsrail ile ilgili bizi bugüne kadar arayarak bizimle bu konuda görüşmek isteyenlere verdiğimiz cevap bellidir. Birincisi özürdür, ikincisi tazminattır, üçüncüsü Filistin'de ambargonun kaldırılmasıdır. Bunlardan herhangi birisi olmadığı sürece normalleşmenin olması mümkün değildir. Eğer bu üçünü garantiye, sağlama alacak varsa arabulucuya biz 'evet' deriz. Yoksa arabulucuların yorulmasına gerek yok" demişti.