BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,02
ALTIN 2.445,36
HABER /  DÜNYA

İsrailde Türkiye şaşkınlığı

Belçika'nın Le Soir gazetesi, İsrail'in Gazze saldırısına Türkiye'nin bu kadar sert tepki göstereceğini beklemediğini yazdı

Abone ol

La Soir, Tel Aviv kaynaklı haberinde, Gazze konusunda İsrailli yöneticilerin uluslararası tepkilere hazırlıklı olduklarını, Venezuela, Bolivya, Moritanya ve Ürdün gibi ülkelerden gelen tepkilere şaşırmadığını belirtti.

"Buna karşılık, Başbakan Ehud Olmert ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, ülkelerinin son derece önemli siyasi, ekonomik ve askeri ilişkiler sürdürdüğü Türkiye'nin Gazze operasyonunu bu kadar katı bir şekilde kınayacağını düşünmemişlerdi" diye yazan gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli açıklamalarına yer verdi.

Erdoğan'ın sert sözleri

Başbakan Erdoğan'ın "İsrail'in yöntemlerinin barış inisiyatiflerine karşı darbe oluşturduğu", "Olmert'in saygısızlık yaptığı" ve "sivilleri bombalayan İsrail'in dünyaya meydan okuduğu" yönündeki sözlerini hatırlatan gazete, Ankara'nın İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk rolünün yeniden sorgulandığını savundu.

"Türkiye'nin arabuluculuğu süremez"

Ankara'da görev yapmış bir İsrailli diplomatın görüşlerine yer veren gazete, Türkiye'nin arabuluculuk rolünün bu koşullarda devam etmeyeceği, İsrail'in de bunu kafasından sildiğini ve iki ülke