BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  DÜNYA

İsrail yine yaptı yapacağını

İsrail dili dilim Batı Şeria'yı parselliyor. Kudüs'ü Yahudi şehrine çeviren İsrailliler, şimdi de Batı Şeria'yı bitirmeK üzere.

Abone ol

Batı Şeria'nın Ramallah ve Nablus kentlerinin arasında bulunan Kasra Kasabası'nda, aşırı sağcı Yahudi yerleşimciler tarım arazisine el koydu.u.20120430160136.jpg

BATI ŞERİA DA BİTMEK ÜZERE

İsrail bildiğini okuyor. Ne BM kararları ne de ABD'nin göstermelik uyarıları. Kendi varlığının bekaası için etrafında ne varsa ezip geçiyor. Yine öyle oldu. Batı Şeria dört bir yandan yerleşim alanlarıyla bitiriliyor.

Batı Şeria kuzey bölgesi yerleşim sorumlusu Gassan Daglas, "Dün sabah saatlerinde Yahudi yerleşimciler makinelerle tarım arazisini konut yapmaya uygun hale getirdiler. Kasabada yaşayan vatandaşlar makineleri durdurmak için direndi. Ancak bu bölgeye getirilen prefabrik evlerin yerleştirilmesini engelleyemedi. Geçmiş olaylarda İsrail ordusunun Filistinli vatandaşlara ateş açması sonucu 1 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. Benzer bir durumla karşılaşmaktan endişe duyuyoruz" diye konuştu.

NETENYAHU İŞGALİ ONAYLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da geçtiğimiz günlerde Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerce el konulan üç yerleşim bölgesinin resmi olarak tanındığını açıklamıştı. Bu açıklama birçok Filistinli ve Avrupalı tarafından tepkiyle karşılanmıştı.