BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrail Talabaniyi öldürecek

Barzani’ye oynayan Yahudilerin Talabani'yi öldüreceklerini iddia edildi. Peki amaç ne? İşte ürtüken o senaryo...

Abone ol

Yeniçağ gazetesinden ürküten iddia. Gazete geçtiğimi gün rahatsızlanarak Ürdün'de tedavi altına alınan Talabani'nin tıpkı Filistin lideri Arafat gibi öldürüleceğini iddia etti.

İşte gazetenin Talabani'nin neden öldürüleceğine dair iddiaları:

İsrail Devleti, işini şansa bırakmıyor. Mesut Barzani’yi tek adam yapmak isteyen Yahudiler, KDP’nin kan davalısı ve en önemli rakibi KYB lideri Celal Talabani’yi Kuzey Irak’tan uzaklaştırmak için önce cumhurbaşkanı seçtirip Bağdat’a gönderdi.

Arafat senaryosu

Bu oyunu başarıyla uygulayan İsrail, ikinci plan için yeniden düğmeye bastı. Bu kez hedef; Talabani’yi yok etmek! Kukla Cumhurbaşkanı da, tıpkı FKÖ lideri Yaser Arafat gibi bir gece aniden rahatsızlandı. Fransa’ya götürülen Arafat’ın cenazesi geldi. Ürdün’e kaldırılan Celal Talabani ise şimdilik yaşıyor.

Talabani’yi öldürecekler

Bir Kürt devletinin kurulması için peşmergelerin iki başlılıktan kurtulması gerektiğini düşünen İsrail, Talabani’yi ortadan kaldırtarak Barzani’yi tek adam yapacak

İsrail’e en yakın isim

Çünkü Barzani, İsrail’e daha yakın isim olarak ön plana çıkıyor ve hakimiyet bölgesi Türkiye sınırlarına uzanan bir bölgeyi kapsıyor. Talabani’nin öldürülmesiyle peşmergelerin liderliğine getirilecek Barzani, ele geçirme peşinde koştukları Kerkük’ü kuracakları devletin başkenti yapacak.
Böylece İsrail ve ABD, Büyük Ortadoğu Projesi’nin parçası olan bölge petrollerini kontrolleri altına alırken Türkiye de kıskaca alınmış olacak. Bu senaryonun Talabani’nin cumhurbaşkanı olarak Irak’ın başına getirilmesiyle uygulamaya konduğu belirtiliyor. Talabani bu yolla Kuzey Irak’tan uzaklaştırılmıştı. Bu planı İsrail istihbarat birimlerinin hazırladığı ve ABD’nin desteklediği iddia ediliyor.