BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

İsrail 'Suriye sınırındaki konvoyu vurdu'

İsrail ordusunun, Suriye Lübnan sınırındaki bir konvoya saldırı düzenlediği bildiriliyor.

Abone ol

İsrail askeri güçlerinin, Suriye-Lübnan sınırındaki bir konvoya saldırı düzenlediği bildirildi.

Adı açıklanmayan güvenlik kaynaklarının haber ajanslarına verdiği bilgiye göre, saldırının nedeni, İsrail'in Suriye füzeleri ve kimyasal silahlarının Lübnan'daki Hizbullah örgütü gibi militan grupların eline geçmesini engellemek.

Ancak, konvoyun ne taşıdığı ya da saldırının sınırın hangi tarafında gerçekleştiği netlik kazanmadı.

Saldırının İsrail’in hava kuvvetleri tarafından yapıldığı ihtimalinin daha güçlü olduğuna inanılıyor.

İsrail henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

BBC'nin Orta Doğu muhabiri Wyre Davies, haberlerin doğrulanmasının henüz imkansız olduğunu ancak güçlü bağlantıları olan bazı diplomat ve askeri kaynakların, İsrail'in böyle bir saldırıda bulunmasına şaşırmayacaklarını söylediğini belirtti.

Lübnan ordusu ve iç güvenlik servisleri, henüz haberleri doğrulamadı ancak İsrail hava kuvvetlerinin bölgede son haftalarda etkinliklerini artırdıklarını ve bu etkinliklerin özellikle son birkaç saat içinde arttığını bildiriyor.

Adı açıklanmayan kaynakların Reuters ve AFP'ye verdiği bilgilerden saldırının sınırın Lübnan tarafında mı ya da Suriye tarafında mı gerçekleştiğini kesinleştirmek mümkün değil.

Ancak diplomatik kaynaklar, saldırının sınırın Suriye tarafında gerçekleşmiş olmasının büyük bir diplomatik soruna yol açacağını belirtiyor.