BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  DÜNYA

İsrail sonunda itiraf etti! Evet yaptık

İsrail, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun ağzından ilk kez Suriye'de Esad rejimine ve Hizbullah militanlarına karşı operasyon düzenlediğini itiraf etti.

Abone ol

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail güçlerinin Esad rejimine ve Hizbullah'a karşı "zaman zaman" Suriye'de operasyonlar yaptığını belirtti.

İsrail ilk kez Suriye'de askeri açıdan müdahil olduğunu alenen kabul ediyor.


İSRAİL GÜÇLERİ SURİYE'DE FAAL

İsrail Başbakanı, İran'ın desteklediği Şii militan grup Hizbullah'ın faal olduğu Lübnan'a silah transferinin yapılmasını ve Suriye'nin güneyinin İsrail'e karşı bir cephe haline dönüşmesini engellemek için operasyonlar düzenlediğini açıkladı.

Suriye'den Lübnan'a ölümcül silahların transferini önlemek için de operasyonlar düzenliyoruz ve düzenlemeye devam edeceğiz."

 "AMAÇ İKİNCİ BİR CEPHE AÇILMASINI ÖNLEMEK"

Associated Press haber ajansı Netanyahu'nun İsrail'de bir konferansta "Suriye'nin bize karşı ikinci bir cephe haline gelmesini engellemek için zaman zaman operasyonlar yapıyoruz. Suriye'den Lübnan'a ölümcül silahların transferini önlemek için de operasyonlar düzenliyoruz ve düzenlemeye devam edeceğiz." dediğini aktardı.

NETANYAHU OPERASYONLARIN AYRINTISINA GİRMEDİ

Netanyahu konuşmasında İsrail güçlerinin Suriye'de yaptığı operasyonların ayrıntılarına girmese de İsrail hava kuvvetlerinin Esad rejimine yönelik bir dizi hedefe saldırı düzenlediğini ve Hizbullah militanlarına saldırdığını söyledi.

İsrail istihbarat teşkilatı Mossad, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Imad Mugniyah'ın Şam'da suikast düzenlenmesiyle sorumlu tutuluyor.masında İsrail güçlerinin Suriye'de yaptığı operasyonların ayrıntılarına girmese de İsrail hava kuvvetlerinin Esad rejimine yönelik bir dizi hedefe saldırı düzenlediğini ve Hizbullah militanlarına saldırdığını söyledi.

İsrail istihbarat teşkilatı Mossad, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Imad Mugniyah'ın Şam'da suikast düzenlenmesiyle sorumlu tutuluyor.