BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan davası şok ifadeler ve karar

Özgecan Aslan davasının üçüncü duruşması bugün yapıldı. Mahkeme 3 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Abone ol

ÖZGECAN ASLAN'ın öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı. Saat 09.00'da başlayan duruşmada, mahkemenin kararı açıklandı. Mersin'de 11 Şubat 2015'te öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetinde yargılanan 3 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Özgecan Aslan Davası'nda son dakika gelişmeler:

KARARAĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Savcının mütalaası yönünde karar çıktı. Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken, arkadaşı Fatih Gökçe'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

11.00"CİNAYET FATİH İLE İŞLENDİ"

Suphi Altındöken'in avukatı, cinayetin Fatih Gökçe ile birlikte işlendiğini, Gökçe'nin ifadelerinin samimi olmadığını ifade etti. Altındöken'in avukatı, "Müvekkilim müşterek fail olarak değerlendirilip ceza verilemez" dedi.

10.53"FATİH İLE BULUŞMADAN ÖNCE ÖLDÜRDÜ"

Sanık Fatih Gökçe'nin avukatı, müvekkilinin Özgecan'a cinsel tacizde bulunmadığını ve beraatini istediğini belirtti. Gökçe'nin avukatı, "Özgecan'ın Suphi tarafından müvekkili Fatih ile buluşmadan önce öldürüldüğünü söylüyor" dedi.

10.35SANIK AVUKATINDAN SKANDAL İFADE

 Sanık avukatının mahkemede "Özgecan boş dolmuşa neden bindi?" diye sorduğu öne sürülüyor

10.00MAHKEMEYE TAKIM ELBİSEYLE GELDİ

Özgecan Aslan davası başladı. Özgecan'ı öldüren Suphi Altındöken'in babası takım elbise ile duruşmaya geldi. Altındöken'in babası, "Kesinlikle ses duymadım. Duysaydım ne yapar ne eder engel olurdum. Benimde kızım var" dedi.

Özgecan Aslan, Özgecan Aslan davası, Özgecan Aslan karar, Özgecan Aslan görüntüsü

MAHKEME ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

"NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRI"

Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, yaptığı açıklamada, bu duruşmada olağanüstü bir durum olmazsa karar beklediklerini söyledi:

“Biz her iki sanık için de ağırlaştırılmış müebbet hapis bekliyoruz. Savcının mütalaasına katılıyoruz.  Bizim de talebimiz bu yönde, yalnızca Suphi Altındöken’nin cinsel saldırısındaki eksik teşebbüs aşamasında kaldığı yönünde talebi oldu. Biz saldırının tamamlanmış olduğu ve bu nedenle de "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla yargılanması yönünde talebinde bulunduk. Ayrıca Suphi Altındöken’in kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu da var.”

"EMSAL OLUŞTURACAK BİR KARAR BEKLİYORUZ"

Davayı başından beri izleyen Kadın ve Demokrasi Derneği’nin Hukuk Komisyonu Başkanı Betül Yanılmaz mahkemeden emsâl oluşturacak bir karar beklediklerini söyledi: 

“Önümüzdeki celsede sanıklar hakkında kararı bekliyoruz. Özgecan davasında çıkacak karar emsâl oluşturacağından toplumun adalet inancının tesisi için, katillerine en ağır cezanın uygulanmasını ve hiçbir indirimden faydalandırılmamalarını talep ediyoruz. İndirim uygulanması sona erene kadar adliye önünde, duruşma salonunda “tecavüzde saygın tutum, cinayette iyi hal olmaz” demeye devam edeceğiz, mağdurlarla beraber adaleti isteyeceğiz."

kadem

9 Eylül’deki duruşmada savcı mütalaasını vermiş, üç sanık için de indirimsiz, ağırlaştırılmış müebbet istemişti. Son duruşmada, cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla savunma yapan sanıkların bu kez duruşma salonunda ifade vermesi bekleniyor. 

Tarsus Kadın Platformu da "Artık bir kişi bile eksilmeye sabrımız kalmamıştır. Tüm kadınlara ve kadın avukatlara çağrımızdır. Şiddete, tacize-tecavüze, kadın katliamına dur demek için, katledilen tüm kadınlar nezdinde simgeleşen Özgecan Aslan davasına sahip çıkalım" diye açıklama yaptı. 

Özgecan Aslan, Özgecan Aslan davası, Özgecan Aslan karar, Özgecan Aslan görüntüsü

HDP'DEN "ÖZGECAN ASLAN" AÇIKLAMASI

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, "Özgecan simge davalardan biridir. Özgecan şiddete maruz kalan tüm kadınların davasıdır" dedi.

Beştaş, Özgecan Aslan davasının görüldüğü Tarsus Adliyesi'nin bahçesinde yaptığı açıklamada, kadınların çığlığını duyurmak için adliyede olduklarını ifade etti.

Tüm Türkiye'nin Özgecan Aslan'a yapılanı gördüğünü anlatan Beştaş, "Özgecan simge davalardan biridir. Özgecan şiddete maruz kalan tüm kadınların davasıdır. Eşitlik ve özgürlük mücadelemiz bitmeyecek. Toplum bu davadan adil bir karar bekliyor" dedi.

Özgecan Aslan, Özgecan Aslan davası, Özgecan Aslan karar, Özgecan Aslan görüntüsü

ÖZGECAN ASLAN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Çağ Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere Tarsus'tan Mersin'e sefer yapan, sanık Ahmet Suphi Altındöken'in kullandığı minibüse binmişti. İddianameye göre, sanık Atındöken, Özgecan Aslan'a cinsel saldırı amacıyla saldırdı, maktulün direnmesi üzerine darp etti. Genç kızın bayılmasının ardından arkadaşı Fatih Gökçe ile babası Necmettin Altındöken'i çağıran Altındöken'in genç kızı öldürdüğü, daha sonra üç sanığın anlaşarak cesedi yaktığı iddia ediliyor.

Sanıklardan minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak"la suçlanıyor. Babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe'ye yöneltilen suçlamalar da "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek."

İlk duruşmada Altındöken'in, diğer sanık Fatih Gökçe'nin cinsel saldırıda bulunduğunu ima etmesinin ardından, Gökçe için "cinsel saldırı" iddiasıyla ek iddianame de hazırlandı.

SANIKLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI

Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken, hakkındaki cinsel saldırı suçlamasını kabul etmeyerek, "Ben 5 dakikalık şey için hem kendi hayatımı hem başkasının hayatını mahveder miyim?" dedi. Özgecan'ın öldürülmesinde diğer sanık Fatih Gökçe'nin baskısının da olduğunu ileri süren Altındöken, suçsuz olduğunu savunmuştu. Fatih Gökçe ise cinsel saldırı iddialarını reddederek, diğer sanık Ahmet Suphi Altındöken'in kendisine iftira attığını söylemişti. Suphi Altındöken’in babası Necmettin Altındöken ise olayla bir ilgisinin olmadığını savunarak, sadece kendisine verilen minibüsteki koltuk başlıklarını yıkatmak için eve götürdüğünü, masum olduğunu ileri sürmüştü.