BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,06
ALTIN 2.469,88
HABER /  GÜNCEL

İsrail sınırındaki saldırıda Mısırlı polis memurları öldü

Maskeli saldırganların baskın düzenlediği kontrol noktasında 15 polis memuru öldü. İsrail, militanların bindikleri araçlarla İsrail topraklarına geçmeye çalıştığını söylüyor.

Abone ol

Mısır-İsrail sınırında bir kontrol noktasına baskın düzenleyen kimliği belirsiz saldırganların en az 15 Mısırlı polis memurunu öldürdüğü bildirildi.

İsrail, iki aracın taşıdığı saldırganların daha sonra sınırın İsrail tarafına girmeye çalıştığını fakat her ikisinin de engellendiğini açıkladı.

İsrailli yetkililer araçlardan birinin Kuzey Sina geçiş noktasında havaya uçurulduğunu, diğerinin İsrail hava kuvvetleri tarafından imha edildiğini söylüyor.

Saldırganların kimliği açıklık kazanmadı ancak Mısır devlet televizyonu olaydan İslamcı militanları suçladı.

Bunun ardından Mısır'ın resmi haber ajansı, kaynak olarak üst düzey bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde, silahlı kişilerin Gazze Şeridi'nden sızmış ''mücahitler'' olduğunu duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail güvenlik güçlerinin ''çok sayıda kişiye zarar verebilecek bir saldırıyı engellediğini'' söylüyor.

Baskın sırasında en az yedi Mısırlı polis memurunun da yaralandığı bildiriliyor.

Öte yandan saldırıda kaç militanın rol aldığı ve kaç tanesinin öldürüldüğü açıklığa kavuşmuş değil.

Mısır ve İsrail güçleri, saldırı esnasında kaçmış olmasından şüphelenilen saldırganları aradıklarını söylüyorlar.

Bölgede bulunan İsrailli sivillere evlerinden dışarı çıkmamaları çağrısı yapıldı.

Refah sınır geçiş noktası süresiz kapatılırken, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Askeri Konsey ile acil toplantı talep ettiği bildirildi.