BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.412,07
HABER /  DÜNYA

İsrail iyice küstahlaştı! O temsilciden ağır suçlama...

BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylamasında 'evet' diyen ülkeleri not alırken yakalanan İsrail'in BM Temsilcisi Danny Danon, "Japonya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin neden tasarıyı destekledi" sorusuna aşağılayıcı bir cevap verdi.

Abone ol

TÜRKİYE ve Yemen'in girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulunda ABD'nin tehditlerine rağmen 9'a karşı 128 oyla kabul edilmesi İsrail'in dengesini bozdu. 

BM Genel Kurulu'nda oy kullanan ülkeleri not ederken görüntülenen İsrail'in BM Temsilcisi Danny Danon, gazetecilerin "Japonya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin neden tasarıyı destekleyen 128 ülke içinde yer aldığı sorusu" üzerine bu ülkeleri ikiyüzlü davranmakla suçladı. 

BİR KAMUYA AÇIK BİR DE 'ÖZEL BM' VAR: Danon oylamanın ardından FOX News'a verdiği demeç sırasında sunucunun Japonya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin neden tasarıyı destekleyen 128 ülke içinde yer aldığı sorusuna ise Danon şu yanıtı verdi: "Ben buna alıştım. Bir kamuya açık bir de özel BM var. Kamuya açık olarak İsrail aleyhinde konuşuyorlar ama bu temsilcilerle özel olarak konuştuğumda bizim güçlü bir demokrasi olduğumuzu biliyorlar, İsrail'i beğeniyorlar hatta İsrail'e hayranlık duyuyorlar"