BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.466,37
HABER /  DÜNYA

İsrail İranı vuracak mı?

Focus dergisi "İran füze yağmuruyla vurulur" dedi. İsrail haberi yalanladı. ancak dergi haberinin arkasında durdu..

Abone ol

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Alman Focus dergisinde yayımlanan "İran’ın nükleer programının, 10 gün sürecek bir saldırıda 1000 Cruise füzesiyle vurulabileceği" yolundaki açıklamalarının yalanlanmasının ardından Focus dergisi haberinin doğru olduğunu bildirdi.

Focus dergisinin internet sitesinde yapılan açıklamada, Olmert ile söyleşiyi Orta Doğu uzmanı ve yazar Amir Tahiri’nin Nisan ayının ortalarında yaptığı belirtilerek, mülakatın tüm metni siteye konuldu.

Focus, Tahiri’in, Olmert’ten bir yıl önce Berlin’de mülakat yapma sözü aldığını da kaydetti.

Olmert’in sözcüsü Miri Eisin, Başbakanın Tahiri ile mülakat yaptığını kabul etmiş, ancak Olmert’e atfedilen "İran’ın tartışmalı nükleer programının, 10 gün sürecek bir saldırıda 1000 Cruise füzesiyle vurulabileceği" şeklinde açıklama yapmadığını ileri sürmüştü.

Eisin’in, görüşmenin bir söyleşi değil, genel durumla ilgili bir bilgilendirme olduğu ve söylenenlerin kullanılmaması konusunda da anlaşılmış olduğunu açıklamasına değinen Focus, görüşmede böyle bir uyarı yapılmadığını ifade etti.

Dergide, Olmert’in, İran’ın tartışmalı nükleer programının, 10 gün sürecek bir saldırıda 1000 Cruise füzesiyle vurulabileceğini belirttiği; İran’ın BM’ye meydan okumaya devam etmesi durumunda askeri bir harekatın seçenek olup olmadığı yönündeki soruya karşılık, "Kimse bunu göz ardı etmiyor. Belki tüm nükleer programı imha etmek imkansız ama yıllar öncesine götürebilecek şekilde zarar vermek mümkün olur. Bu 10 günü alır ve 1000 Tomahawk Cruise füzesi ateşlenir" dediği bildirilmişti.