BIST 10.169
DOLAR 32,17
EURO 35,05
ALTIN 2.468,20
HABER /  GÜNCEL

AA Hürriyeti iftirayla suçladı

Hürriyet Çağlayan'daki mitingde Anadolu Ajansı'nın yayını kestiğini duyurmuştu. AA Hürriyet kendi yaptığı haberler yalanladı

Abone ol

Anadolu Ajansından (AA) yapılan açıklamada, Hürriyet internet sitesinde AA'ya görülmemiş bir iftirada bulunulduğu belirtilerek, ''Anadolu Ajansı, 'doğru, tarafsız, hızlı' gazetecilik anlayışını her şart altında en ideal biçimde yerine getirmiş ve getirmeye de devam edecektir'' denildi.

AA'dan yapılan açıklamada, Hürriyet internet sitesinde, AA'ya benzeri görülmemiş bir iftirada bulunulduğu kaydedilerek, ''Cumhuriyet için Çağlayan Mitingi''ne ilişkin ''Anadolu Ajansı Yayını kesti ? Cumhuriyet Mitinginden dünyaya fotoğraf geçmiyor'' manşeti ile oluşturulan bu iftiranın, gazetecilik tarihine geçecek nitelikte olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi: ''Ne gariptir ki Hürriyet internet sitesi bu iftirayı içeren manşetinde, AA foto muhabiri Erhan Sevenler tarafından çekilen ve AA Fotoğraf Haberleri Müdürlüğü tarafından yayına verilen miting fotoğrafını, haberlerinin görseli kullanmıştır.