BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsrail İran'ı bu tarihte vuracak!

Washington Post gazetesi, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın, İsrail'in İran'ı ilkbaharda vuracağını düşündüğünü yazdı

Abone ol

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini "yüksek bir ihtimalle" bu yıl ilkbaharda vuracağına inandığını söylediği öne sürüldü.

Panetta, Washington Post yazarı David Ignatius'ın köşesinde yer alan iddiayı ne doğruladı ne de yalanladı.

Ignatius, dün yayımlanan köşe yazısında, adını açıklamadığı kaynaklara dayanarak, Panetta'nın İsrail'in İran'ı Nisan, Mayıs ya da Haziran aylarından birinde vurma ihtimalinin güçlü olduğuna inandığını belirtti.

OPERASYONA KARŞI

Ignatius, bu tarihlerin İran'ın nükleer silah üretimi konusunda "dokunulmazlık alanı"na girmesine fırsat vermeyecek şekilde belirlendiğini ifade etti. Ignatius, ayrıca, Başkan Barack Obama ve Panetta'nın İsraillileri ABD'nin bu tarz bir saldırıya karşı olduğu konusunda uyardığını da yazdı. Washington'ın, İran'ı durdurmak için uygulanan ekonomik yaptırım programına ve diğer askeri olmayan stratejilere zarar vereceği gerekçesiyle operasyona karşı olduğunun altı çizildi.

Yazar, "Ancak Beyaz Saray henüz ABD'nin İsraillilerin saldırısına nasıl yanıt vereceğine karar vermiş değil" ifadelerini kullandı.

Şu an Brüksel'de bulunan Panetta ise, basın mensuplarının yazıyla ilgili sorularına, "Yorum yapmıyorum" diye yanıt verdi.

"Haberi yalanlıyor musunuz?" soruları üzerine Panetta, "Hayır, sadece yorum yapmıyorum. Ne düşündüğüm ve olayları nasıl gördüğüm sadece beni ilgilendiren bir durumdur. Başkasını ilgilendirmez" dedi.

İsrail'in İran'a askeri bir operasyon düzenlemeyi açık açık ortaya koyduğunu da hatırlatan Panetta, ABD'nin bu konudaki kaygılarını dile getirdiğini de belirtti.