BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsrail güçleri Filistinli bakanı tutukladı

Doğu Kudüs yine karıştı. Haremüşerrif'te çatışma çıktı... İsrailli güvenlik güçleri aralarında Filistinli bakanın da olduğu 20 kişiyi tutukladı.

Abone ol

İsrailli güvenlik güçleri Filistinli göstericiler çatıştı. Yahudi bir grubun İsrail güvenlik güçlerinin eşliğinde Haremüşşerif ve El Aksa Camii'ne girmek istemesi gerilim yarattı.

Filistinli kaynaklara göre İsrail güvenlik güçleri Filistinlilere gözyaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale etti. Polisin cami içinde bulunanlara ateş açmasıyla 10'dan fazla kişi yaralandı. İsrail güvenlik güçleri aralarında Filistin Yönetiminin Kudüs'ten Sorumlu Bakanı Hatim Abdülkadir'in de olduğu 20 Filistinli göstericiyi tutukladı.

NAMAZ KILMAK İSTEYENLER CAMİYE ALINMADI

Filistinli göstericilerin ziyaretçilere taş atması üzerine, göstericilere müdahale edildiği, ancak El Aksa Camii'ne girilmediği ileri sürüldü. İsrail askerlerinin, namaz kılmak isteyenleri camiye almadığı belirtiliyor.

Hamas'ın kontrolündeki Gazze'de de binlerce Hamas taraftarı Kudüs'te yaşanan şiddet olaylarını protesto etti.

Geçtiğimiz ay da bölgede İsrail polisi ve Filistinli göstericiler arasında çatışma çıkmış, Haremüşşerif ve El Aksa Camii'ne girişler sınırlandırılmıştı