BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,74
ALTIN 2.389,02
HABER /  DÜNYA

İsrail geri adım attı!

İsrail, Kudüs'ün doğu kesimi Eski Kent'in Ağlama Duvarı tarafında bulunan Mağrip Kapısı'nı (Faslılar) yeniden açtı.

Abone ol

El Arabiya'nın haberine göre İsrailli polis sözcüsü Micky Rosenfeld AFP'ye yaptığı açıklamada, El Aksa Camisi'nin avlusuna geçişi sağlayan, ziyaretçilerin güvenliği gerekçesiyle kapattığı ahşap rampanın bu sabah kullanıma yeniden açıldığını söyledi.

Sözcü, sadece Yahudiler ve Hristiyanların kullandığı rampanın yakınında bir itfaiye aracı bekletildiğini ve bazı güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

İsrail, rampanın, yanma riski bulunduğu ve kamu güvenliği için tehlike oluşturduğu gerekçesiyle Kudüs'ün İsrail belediyesinin 8 Aralık'taki talimatı üzerine kapıyı önceki gün kapatmıştı.

Hamas, İsrail'in girişi kapatmasını, "Kudüs'teki Müslümanların kutsal yerlerine karşı savaş ilanı" olarak nitelendirmişti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna da İsrail'in bu kararını kınadıklarını ve reddettiklerini bildirmişti.

Rampa, öncekinin 2004 yılında tipi ve deprem yüzünden yıkılması nedeniyle kurulmuştu. Bu geçişi ve rampayı, Müslüman olmayan ziyaretçilerle İsrail güvenlik güçleri kullanıyor.