BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrail Gazzeden çekiliyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güney sınırındaki Filadelfi Yolu'ndan çekiliyor

Abone ol

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güney sınırındaki Filadelfi Yolu operasyonunun şimdilik sona erdiğini açıkladı. İsrail askerlerinin Filadelfi Yolu'ndan çekildikleri bildirildi.

Askerler, yaklaşık 2 hafta süreyle Mısır ile bölgenin güneyindeki Refah arasında silah kaçakçılığı için kullanılan tünelleri araştırmış, 15 tünel ortaya çıkarılmıştı. Öte yandan ordu radyosu, bu operasyonların tamamlanmasına rağmen ordunun yeni bir dönüş operasyonu için hazırlık yaptığını da duyurdu.
İsrail ordusu da dün gece Gazze Şeridi'nin kuzey sınırına yakın İsrail kenti Sderot'a 2 Kassam roketi fırlatıldığını ve birinin şehir içine düştüğünü, bir araca zarar verdiğini, diğerinin de açık alana düştüğünü bildirdi. İsrail radyosu, Kassam rampalarına, bölge üzerinde sürekli uçan pilotsuz uçaklardan 2 füze atıldığını duyurdu. Bu arada, dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun bölgesinde 7 Filistinlinin öldürülmesinden sonra Yediot Ahronoth gazetesine açıklama yapan bölgedeki ordu taburunun komutanı, "Bize saldıran Filistinli silahlı kişileri hedef aldık" dedi.

"Bunu yapmasaydık, yarın Sderot'a Kassam atacaklardı" diye konuşan tabur komutanı, sivillere ateş açmamaya özen gösterdiklerini belirterek, "Ölü bir teröristin üzerine vücudunu kalkan yapan bir kadını gördük. O sırada bir silahlı adam daha geldi, ama sivillerin hayatını tehlikeye atmamak için ateş açmamayı yeğledik" diye konuştu.