BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

Bir annenin büyük dramı

Hatay'da bakamadığı çocuklarını SHÇEK'e veren annenin duygusal anları

Abone ol

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan ve bakamadığı çocuklarını Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bünyesindeki yuvalara vermek zorunda kalan anne, hafta sonları ve bayramlarda çocuklarıyla özlem gideriyor.

Çocuklarını görebilmek için her hafta sonu ve bayramlarda 80 kilometre yol kat eden anne Ayfer Yılmaz, AA muhabirine, yoksulluğun evlat hasretine neden olduğunu söyledi. Ramazan Bayramı nedeniyle Yayladağı ilçesinden babası ve annesiyle birlikte yuvada kalan oğlu Cenker (8) ile kızı Özge'yi (7) görmeye gelen Yılmaz, eşiyle anlaşamadığı için boşandığını ve çocuklarını ekonomik durumunun uygun olmadığı için yuvaya vermek zorunda kaldığını belirtti.

Yılmaz, her hafta sonu, bayramlarda ve önemli günlerde çocuklarını görmek için 80 kilometre yol kat ederek, evlatlarıyla özlem giderdiğini ve onlara çeşitli yiyecek, giyecek ve farklı hediyeler getirdiğini anlattı. Çocuklarının devletin kolları arasında olduğunu ve gözünün arkada kalmadığını dile getiren Yılmaz, ''Ancak, yine de anne yüreği, kendimi suçlu gibi hissediyor ve eziliyorum. Babam ve annem hasta. Biraz durumu toparlarsak çocuklarımı yanıma alacağım. Çünkü onlarsız yapamıyorum'' diye konuştu.

Yuva Müdürü Refik Ersen ise çocukların rahatı için tüm imkanlarını kullandıklarını, çocukların her zaman aile ortamı aradıklarını belirterek, şöyle konuştu: ''Korunmaya muhtaç çocukların geleceklerine yönelik her türlü olanağı hazırlıyoruz. Yasaklı olmayan ve çocukları istismar etmeyeceklerine inandığımız anne ve baba belirli günlerde gelerek çocuklarını görebiliyor. Aile çocukları yanına almak isterse çocukların harcamaları ve geleceğini düşünerek ayda 180 YTL para desteği sağlayarak çocuğu aileye teslim ediyoruz. Bu çocuklar yine devletin koruması altında oluyor.''