BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

İsrail Büyükelçisi’ne Barış anlaşması önerdi

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İsrail Ankara Büyükelçisi Yosef Levi Sfari ile bir araya geldi. Görüş...

Abone ol

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İsrail Ankara Büyükelçisi Yosef Levi Sfari ile bir araya geldi. Görüşmede Başkan Atasoy, Ortadoğu’da devam eden İsrail Filistin meselesinin çözülmesi için barış anlaşması imzalanması gerektiğini söyledi.
Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İsrail Ankara Büyükelçisini Yosef Levi Safari’yi makamında kabul etti. Görüşmede Başkan Atasoy, Büyükelçi Yosef Levi Sfari’ye Ortadoğuda uzun zamandır devam eden İsrail- Filistin meselesinin çözülmesi gerektiğini belirterek “İsrail Devleti, Filistin Devleti’ni; Filistin Devleti’ de, İsrail Devleti’ni tanımalıdır. Böylece her iki devlet halkının birbirlerini tanıması ve tarafların birbirini kabul etmesi gerekir” dedi.
Filistin halkını feraha kavuşmasını isteyen Başkan Nezaket Atasoy, “İsrail- Filistin arasında barış görüşmeleri yeniden başlamalıdır. Başlayan bu barış müzakerelerinin de kalıcı bir barış antlaşmasıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Bu barış antlaşmasına da İsrail Devleti’nin fedakarlık ve öncülük yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

“BARIŞIN OLMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
İsrail Ankara Büyükelçisi Yosef Levi Sfari’de İsrail tarafı olarak İsrail Filistin meselesinin çözülmesini istediklerini belirterek gerekli fedakarlıkları yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi.
İsrail ile Filistin arasındaki zaman zaman yaşanan gerginlikten rahatsızlık duyduklarını belirten Başkan Atasoy, “İsrail ve Filistin halkı olarak beraber yaşıyoruz. Aynı ortamlarda bulunuyor, aynı ortamlarda çalışıyoruz. Uluslararası camiada bu sorunu biraz büyütüyor. Aaramızda çok büyük sorunlar yok aslında. Biz her gün Filistin’le savaşmıyoruz. Ama inanıyoruz bu zaman bile alsa İsrail- Filistin halkı arasında bir barış olacaktır. Biz İsrail tarafı olarak barışın olması için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)