BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.469,80
HABER /  DÜNYA

Otobanda nefes kesen uyuşturucu operasyonu

İstanbul polisinin, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan çeteye yönelik Gebze otobanında düzenlediği nefes kesen operasyon polis kamerasıy...

Abone ol

İstanbul polisinin, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan çeteye yönelik Gebze otobanında düzenlediği nefes kesen operasyon polis kamerasıyla görüntülendi. Operasyonda Almanya’ya sevk edilmek üzere hazırlanan 103 kilo 450 gram eroin ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslar arası uyuşturucu ticareti yapan şahısların tespit edilmesi üzerine çalışma başlattı. Yapılan 3 aylık planlı bir çalışmanın ardından zanlıları takibe alan polis 27 Ağustos 2013 tarihinde Kocaeli ili Gebze ilçesinde otobanda seyir halinde olan uyuşturucu yüklü otomobile operasyon düzenledi. Yapılan operasyon anları polis tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde narkotik polislerinin aracı takip etmesi, operasyona start verilmesiyle seyir halinde olan aracın etrafının çembere alınarak durdurulması yer alıyor. Araçta yapılan aramalarda 200 paket halinde 103 kilo 450 gram uyuşturucu ele geçirilirken, ayrıca uyuşturucunun sevkıyatı için paravan olarak kurulan işyerlerinde yapılan aramalar da polis kamerasıyla görüntüleniyor.

UYUŞUTURUCU SEVKİYATI İÇİN ŞİRKET KURDULAR
Öte yandan uyuşturucu şebekesinin sadece uyuşturucu sevkıyatı için Almanya, İstanbul ve Konya’da şirket kurduğu, bu şirketler üzerinden mermer ithalat-ihracatı yaptıkları, temin ettikleri eroini mermer plakaları arasına gizleyip Almanya’ya göndermek için Konya’daki mermer şirketinden İstanbul’a TIR ile mermer plakalarını getirdikleri öğrenildi. Şebeke lideri olan Nebi S.’nin bu şirketlerin sahibi olduğu ancak farklı şahıslar üzerine kurup bu şirketleri uyuşturucu sevkıyatı için paravan olarak kurduğu ortaya çıktı. Zanlıların uyuşturucuyu preslemek için fındık öğütücü makinesi aldıkları, bu işlemi yapmak ve dikkat çekmemek için de eroini İstanbul’dan Kocaeli’ne götürdükleri kaydedilirken, Gebze ilçesinde otobanda yapılan bir operasyonla başta şebeke lideri Nebi S., nakliyeci grubu olduğu tespit edilen Ahmet U., Ahmet S. ve şoför Ertuğrul T. isimli 4 kişi gözaltına alındı.
Mermer plakaları arasına zulalanıp Almanya’ya sevk edilmek üzere hazırlanan eroinin varış noktasının Hollanda olduğu belirtildi.
Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin adından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandıkları kaydedildi.
(İHA)